``TÜRK ULUSU, İKİ TUZAKLA YÜZYÜZESİN!..``

``TÜRK ULUSU, İKİ TUZAKLA YÜZYÜZESİN!..``

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu;AKP,PKK ve BDP`nin Türkiye`nin Toplumsal bütünlüğünü dağıtmada mesefe aldıklarını belirtti.





Kimlik siyasetinin araçları olarak, dinsel siyaset bağlamında İslamcı Siyaset ( AKP ) ile etnik kimlik siyaset bağlamında Kürt etnikçiliği ( PKK ve BDP ) Türkiye'yi toplumsal ve siyasal bütünlük bakımından savurup dağıtacak ölçüde oldukça mesafe aldılar.. Mevcut düzen partileriyle bunun önü kesilebilir mi? Hayır.. Çünkü işlerin bu raddelere gelirken katedilen yolda zaten hepsi siyaset yapmadılar mı? Sonuç ortada.. Meclistekiler maaşlarının artışlarında, dil kursunda gidecek milletvekillerine devletten para verilmesinde, yurtdışında tedavi görecek yedi sülalelerinin sağlık harcamalarının karşılanmasında, 23 bin liraya kadar telefon masraflarının halkın vergilerinden ödenmesinde hepsi ham hum şaralop.. Bu arada meclis lokantasına zam geldi, çorba 50 kuruştan bir liraya, etli yemek, bir liradan iki liraya çıktı. Her kim yaptıysa çok ayıp etmiş; böyle hukuk, böyle demokrasi, böyle hak ve özgürlük mü olur, muhteremlerin hane bütçesi altüst oldu!..

Bireyin insan olarak doğması kendi elinde mi? Değil. Doğduktan sonra da bir şekilde beslenme, barınma, üreme gibi ihtiyaçlarını gidererek yaşayabilir ve sonunda hayattan atılır.. Demek ki, bu çok matah bir şey değil, her canlının sıradan iç güdüsü.. İnsanı kıymetli yapan yurttaş ve özgür bir şahıs olarak yaşayabilmesidir. Yurttaş olmanın birinci şartı, ülkesinde olup biten her şeyden sorumlu olduğunu bilmesidir. Bireyselliğin tek bir niteliği vardır, o da özgür olmak, haklarına sahip çıkmak, yeri geldiğinde de hesap sormasını bilmektir.. Uyuşuk, sünepe, korkak bireylerden meydana gelen, sadece şikayet edip, olup bitenleri pencere gerisinden seyreden, cahilce ‘‘ beni sokmayan yılan bin yaşasın'' gibi ahmakça sözlerle ülkesine ve dünyaya bakanların ne kendi hayatlarına ne de gelecek kuşaklara beş paralık faydası olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır..

Şu bir haftada dışarıda ve içeride olanlardan etkilenmeyen ve bütün bunlara dayanabilen birey veya toplum kesin kes, noksandır, eksiktir ve sorunludur.. Nedir bunlar?. Güney Kore'de ABD başkanının Türk Dışişleri Bakanını kedi çağırır gibi ‘‘ pışşş, pışşş'' işareti ile çağırması, İran Cumhurbaşkanının, Başbakanı sırf haddini bildirmek için akşamki randevusunu ertesi gün öğlen saatlerine ( çocukların bile inanmayacağı hastalık bahanesiyle ) atması.. Bunu neden mi yaptı? Çünkü bizimkinin kahyasından aldığı talimatları kendisine ulaştırmak için görevlendirildiğini biliyor.. Suriye dostları toplantısına İstanbul'un alet edilmesi ise tam bir aymazlık.. Bunlar Suriye dostları falan değil, Suriye'nin çakal ve akbabaları.. Suriye'de bir rejim var ve onun karşısında bölük pörçük direnişçiler mevcut.. Suriye'de demokrasi ve insan haklarının takipçilerine bak ve hizaya gel!. Şeyhler, emirlikler, krallıklar, Körfez ülkeleri.. Bunların ayranı var mı içmeye? Şu demokrasi işine ilk girişilecek yerler buralar değil mi? Siz muhalif adı altında karaborsadan silah almaları için üç yüz milyon dolar verin onlara, sonra da insan öldürülüyor diye şarlatanlık yapın.. İnsanların ölümüne sebep olan sizsiniz, siz!.. Irak yıkıldı, Suriye ve İran kaldı direnen, sıra onlarda değil mi? Sonrasını mı merak ediyorsunuz? Türkiye'den koparılacak Güney doğuyu da içine alacak, K.Irak, K. Suriye, K. Doğu İran ile birlikte gelen Birleşik Kürdistan.. Kahya istiyor, bölgedeki her seviyedeki, yanaşma ve beslemeler ne yapsın?. Efendilerinin ihtiyaçlarını giderecekler..

Afganistan'da neden bulunduğumuzu, mandacı, teslimiyetçi ve kuş beyniyle doğru orantılı açıklamalarda bulunan çaresizlere ne demeli?.

ABD Büyük elçisi ‘‘ şu İran'dan petrol alımını %20 azaltın'' dedi.. 24 saat geçmeden yaptılar.. Canım, kahyanın elçisinin de bir itibarı olmalı, yapmamak olur mu? Adam müstemleke valisi.. Vali der de yanaşma yapmamazlık edebilir mi?. Haşa! Ne demek, emriniz olur..

Şimdi biraz gevşediler, gene kahyadan direktif aldıkları için.. Bir ara ‘‘Suriye ile savaş havası estirdiler''.  Bakıyorum, askerler bile ‘‘ ne vazife verilirse hazırız!'' gibi tavırlar aldılar.. Sakına sakın aymazlar korosu, savaş nasıl bir şey, aklınız ermiyor değil mi? Bir Türk çocuğunun bile hayatı emperyalizme hizmet edeceğiz diye asla riske edilmez.. Savaşın evrensel tariflerinden biri şöyledir: ‘‘ Savaş onu tanımaya bir takım aptal politikacıların, bu işin kolay olacağını zannetmesiyle başlar ve gençlerinin sayısının azalmasıyla beraber ekonomisinin çökmesi, sonunda da maddi ve manevi tükenmeyle son bulur..''

Muhteremlerden bir ihtişamlı açıklama daha: ‘‘ NATO üyesi olmayan hiçbir ülkeye radar sisteminden elde edilen bilgi ( Füzelkalkanı )  verilmeyecek!.'' Niye yalan konuşuyorsunuz? Neden dürüst adam değilsiniz siz? Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim.. Hemşerim sen saf, kavraması düşük olabilirsin.. Nasıl olup da sen bu milletin çocuklarını da kendi çapın kadar görebiliyorsun? Üç hafta önce ABD ve İsrail uçakları müşterek bir tatbikat yaparak bu radarların verimliliğini denemediler mi? Bu bir, iki NATO'nun şimdi 25 – 26 lara çıkan devletlerin en az yarısından bu bilgiyi İsrail'in alacağını bilmiyor musun? Kaldı ki ABD ile İsrail bu bilgileri aynı anda alacak, patron da zaten ABD değil mi?‘‘ Bilgi verildiği tespit edilirse kapatırmışız!.'' Benim bu derece yüzsüzlere, terbiyemi muhafaza ederek söyleyebileceğim bir sözüm yok..

Öğretmene, işçilere, öğrencilere, sivil toplum örgütlerine reva görülen muamele ve yeni eğitim düzeni, 2B orman arazilerinin satılması, akıl almaz zamlar  gibi kepazelikler ise cabası..Neymiş bunlar tarih yazmışlar!. Tarih kim siz kimsiniz?. Tarih sizin tozunuzu atacak, tabi kalırsa..

Ha, şu PKK ya en büyük propaganda sağlayan ‘‘ Uludere hava hücumu ne oldu?'' Meclis muhteremlerinden oluşan inceleme komisyonu hala araştırıyor mu? Vah benim evlatlarım, topaç gibi yanıp dönerek, işi yokuşa sürerek zaman kazanmaya çalışarak, isimlerinizi rezil rüsva etmeyin.. Çıkın doğruyu söyleyin.. ‘‘ Ahmakça bir değerlendirmeyi askerler yaptı, hükümette vurun'' dedi.. Hadi evladım!. Açıklayın, korkmayın..

Kaçakçıya, pusu kurarak, çembere alarak, kanalize ederek yapılabilecek bir çok taktik düzenleme varken, savaş uçaklarıyla düşmanın tank taburlarına saldırır gibi taarruz edilmesi, zamanı gelince askeri litatüre geçecek.. Uçaklar ABD'nin, bombalar ve mühimmat ABD'nin, bol bol kullanın ki, bu millet vergilerinde bunların paralarını ABD şirketlerine ödesin. Siz de vazifenizi yaptık sanmaya devam edin.. Şu boyunduruğunuz var ya boyunduruk; insanın adam gibi adam olmasının canına okur.. Sizlerin kurtulma şansı yok, çünkü bu ruhsal ve zihinsel bir meseledir, yakayı da, paçayı da, boynu da kaptırmışsınız. Layığınızı bulacaksınız..

Kuru ağacın meyvesi olmaz…

Osman PAMUKOĞLU
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli