Türk Eğitim Sen´den açıklama

Türk Eğitim Sen´den açıklama

Mustafa Kemal Atatürk´e saygı ve eleştiri sınırlarını aşacak nitelikteki bu açıklamaları yapanları lanetliyor, bu ayıba sessiz kalanları da şiddetle kınıyoruz!

/resimler/2017-5/11/0046266347919.jpgTürk Eğitim Sen Bandırma Şubesi gelişen olaylar sonrası yaptığı yazılı açıklama ile Mustafa Kemal Atatürk´e saygızılık yapanları kınadı.

Türk Eğitim Sen; "Son günlerde Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yürütülen gerçek dışı spekülasyonlar ve doğrudan şahsına edilen hakaretler sebebiyle, vatansever Türk Milletinde büyük bir tepki ve öfkenin ortaya çıktığını üzülerek görmekteyiz... Bizler, Türk Eğitim Sen camiası olarak, Anadolu´nun bağrından çıkıp, harap ve bitap düşmüş bir toplumu tek yürek, tek bilek haline getirerek, yedi düvele meydan okuyan ve haddini bildiren büyük önder, devletimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk´e saygı ve eleştiri sınırlarını aşacak nitelikteki bu açıklamaları yapanları lanetliyor, bu ayıba sessiz kalanları da şiddetle kınıyoruz!"

"Atatürk´e hakaret etmeyi marifet sayanlar kesinlikle Aziz Türk Milletinin evlatları olamazlar. Atatürk´e yapılan hakaretlerin temelinde devletimizi itibarsızlaştırma girişimlerinin bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz zaman ise, kutuplaşmadan, ayrışmadan, bölünmeden, topyekün bir ulus olarak ülkemizin her karış toprağını ve değerlerimizi yeniden kurtuluş ruhu içinde ve devletimizin kuruluş prensipleri çerçevesinde müdafaa etmeyi zorunlu kılmaktadır."

"İşgal günlerinde düşman saflarında yer alıp nemalanmaya, zafer günlerinde ellerinde bayraklarla sokağa çıkıp kendilerine yer edinmeye çalışan içimizdeki hain menfaatçilerin ve onların günümüze kadar ulaşmış tohumlarının, Anadolu´yu düşman postalından kurtaran, bu millete öz benliğini hatırlatan, özgürlüğünü ve bağımsız, demokratik cumhuriyeti armağan eden Atatürk´ten nefret etmesi ve -Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir! O halde ya istiklâl ya ölüm! diyen bir yaklaşımı içlerine sindirememesi gayet doğaldır. Tam 94 yıldır destansı Kurtuluş Savaşımızı bir türlü kabullenemeyen, içten içe ağıtlar yakan, devlete olan kinini 80 yıl önce vefat etmiş bir şahsiyetin arkasından spekülasyonlar yaparak kusan bu kişilerin ?Bağımsızlık benim karakterimdir? diyen birini sevmesi mümkün değildir."

"Sayısız şehit kanları ile sulanmış bu topraklar üzerinde kurduğumuz Devletimiz bizim en değerli varlığımız, Devletimizin kurucuları bizim gözümüzde muteber, saygıdeğer, kıymetli şahsiyetlerimizdir.  Bu erdemli Devleti, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi bizlere hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen gazi ve şehitlerimize bir kere daha minnetlerimizi ifade ediyoruz.  Türk Eğitim Sen olarak da tüm sağduyulu halkımızı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün hatırasına ve geçmişte onun büyük zorluklarla kurduğu, şimdilerde de bizlerin yine büyük mücadelelerle yaşatmaya çalıştığı Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaya davet ediyoruz."

                                                 Arda ERTAN

                                    Türk Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi



Anahtar Kelimeler: Türk Eğitim açıklama
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı