Turizmci Sinan Vardar “Erdek, turizm sezonunu uzatmalı”

Turizmci Sinan Vardar “Erdek, turizm sezonunu uzatmalı”

Sinan VARDAR, “Erdek, ülkemizde turizmi başlatan ilk ilçe. Ancak turizmde eski, parlak günlerini arıyor."

Erdek Gençlikspor ve Bandırmaspor başta olmak üzere çeşitli takımlarda forma giyen Sinan Vardar, Bandırmaspor Kulübü’nün davetlisi olarak Bandırma’daydı.

Trendyol 1. Lig’in 13’üncü haftasına dahil olarak Bandırma’da oynanan  Bandırmaspor-Astor Enerji Şanlıurfaspor maçından önce, bordo-beyazlı kulüp başkanı Onur Göçmez tarafından, 1965-1973 yılları arasında forma giyen futbolcular için düzenlenen törende plaket alan Vardar, “Futbola Beşiktaş Genç Takımı’nda başladım. 4 yıl Bandırmaspor formasını giydim. 18 yaşında, Bandırmaspor’da profesyonel oldum. O yaşta ülkemizde profesyonel olan ilk futbolcuyum” dedi.

Erdek Gençlikspor amatör takımında futbol oynarken 38 gol attığını belirten Sinan Vardar, “Babaannem Erdekliydi. Erdek’i çok seviyorum” diye konuştu.

Günümüz Türk futbolunu değerlendirirken profesyonel kulüplerin Türk futbolculara daha çok yer vermesi gerektiğinin altını çizen Vardar, şunları söyledi:

“Türk futbolculara güvenmemiz gerekir. Futbolumuz, artık yabancı futbolcu enflasyonundan kurtulmalıdır. Bandırmaspor’u yakından takip ediyorum. Kulüp Başkanı Onur Göçmez’in çalışmalarını da takdirle karşılıyorum. Onu, oğlumla birlikte Beşiktaş yönetim kuruluna da alacağız.”

ERDEK TURİZMİNE BAKIŞ

Yıllardan beri turizm sektörünün de içinde bulunan, “Jolly Tur” Onursal Başkanı Sinan Vardar, Erdek turizmini şöyle değerlendirdi:

“Erdek, ülkemizde turizmi başlatan ilk ilçe. Ancak turizmde eski, parlak günlerini arıyor. Eski yıllarda, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerden Erdek’e ulaşım 6-7 saati buluyordu. Şimdi ise en çok 2,5 saat. Tabii ki, Erdek’in artık 45 günlük turizm sezonunu yeterli görmeyerek, turizmi çeşitlendirip, sezonu en azından ekim ayına kadar uzatması gerekir. Bu arada ilçeye yeni ve modern turistik tesisler de kazandırılmalıdır. Erdek turizminin gelişmesi için Bandırma’daki askeri hava alanının sivil havacılığa açılması da yararlı olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda bu konuda çabalarımızdan sonuç alamadık. Ancak ben yine de Erdek turizminin geleceğinden umutluyum.”  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı