Turizm adına kaygı verici

Turizm adına kaygı verici

Doğanlarda köken sahil yürüyüş bandı 2 yıldır onarım bekliyor.

Kapıdağ’ın öteki yüzünde en nadide plajlarının bulunduğu Doğanlar köyü sahil yürüyüş yolu 2 iki yıldır onarılmayı bekliyor.

Son iki yıldır Erdek bölgemizde de aşırı yağışlarla sel ve su baskınlarına neden olan doğal afetin sahil bandına verdiği zarar bir türlü giderilemiyor.

İlk yapıldığı günlerdeki görselliği ile övünülen, Doğanlar sahil yürüyüş bandı güzelliği ile tatilcilerin önünde resim çektirdiği nadide bir yerdi. Ancak sellerden kaynaklanan fiziki bozulma 2 yıldır onarılamayınca şimdide olumsuzluğu önünde hatıra fotoğrafı çektirenlerle doldu.

Doğanlar Köyü Köy tüzel kişiliğinin yetkileri alınmasından sonra köy muhtarlığı da 2013 tatil sezonunda yerli yabancı turistlere karşı yetersiz kalmasına neden oldu.

Doğanlar Köyü 16 Evler olarak bilinen Tatil Sitesinin önündeki sahil yürüyüş yolu bir günlük bir çalışma ile yapılabilecekken 2 yıllık çöp ve atık deposuna dönüşmesi çevre sağlığı anlamında da tedirginlik yaratıyor.

Beklenmedik tatilci akını ile tüm köyler gibi dolup taşan Doğanlar köyü aciliyet arz eden toplumsal beklentiler Çöp dağlarının kaldırılması, Yürüyüş bandının onarılması bekleniyor.

Haber -Resim : Özcan Güngör  



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu