TÜM, "BANDIRMALI, ÇAĞDAŞ VE ÖZGÜR YAŞAMDAN VAZGEÇMEZ"

TÜM,

Mehmet Tüm’den önemli açıklamalar “Bandırma ve Erdek Belediye başkan adaylarının belirlenmesine karışmadım”

Mehmet Tüm’den önemli açıklamalar,  “Bandırma ve Erdek Belediye başkan adaylarının belirlenmesine karışmadım”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yurt dışı örgütlenmeden sorumlu Parti Meclisi(PM) üyesi, 25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP’nin, Bandırma Belediye Başkan adayının belirlenmesi konusunda çok özenli bir çalışma yürüttüğüne dikkati çeken Tüm, şu değerlendirmede bulundu:

“CHP Genel Merkezi, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde şu uygulamanın yapılması kararını almıştı. Buna göre mevcut belediye başkanları için kamuoyu memnuniyet araştırması yapılacak, bu araştırma sonucu memnuniyet oranı yüksek çıkan belediye başkanları yeniden aday gösterilecekti. Bu uygulama Bandırma içinde gerçekleştirildi. Daha sonra diğer aday adaylarının da katıldığı 4 ayrı kamuoyu araştırması yapıldı. Bu anketlerde açık ara önde çıkan Dursun Mirza aday gösterildi. Durum bundan ibarettir. Dursun Bey ile uzun yıllara dayanan bir dostluğum var. Ancak bu konunun dostlukla karıştırılmaması gerekir. Dostluk ayrıdır, seçimde sonuç almak ayrı. Benim, Bandırma Belediye Başkanlığının belirlenmesinde kişisel bir tercihim yoktur. Bu arada CHP Bandırma İlçe Başkanlığı da başkan adayının belirlenmesi için ön seçim istemedi. Bandırma’da Dursun Bey’in seçimi kazanacağına inanıyorum.”

Erdek, Gönen ve Ayvalık’ta da memnuniyet anketleri olumlu çıkan Burhan Karışık ve İbrahim Palaz’ın yeniden aday gösterildiklerine işaret eden Tüm, “Manyas ve Edremit’te ise başkan adaylarımız örgütün istediği doğrultuda ön seçimle belirlendi. 31 Mart’ta başta Bandırma, Erdek, Manyas ve Gönen olmak üzere Susurluk ve Marmara’da da seçimi kazanacağız” diye konuştu.

Partide her zaman hak, hukuk ve adaletten yana olduğunun altını çizen Mehmet Tüm, şöyle konuştu:

“Dursun Mirza’nın hazırladığı belediye meclis üyeliği listesine de hiç karışmadım. Listeyi de ancak, Dursun Bey, Ankara’ya teslim için getirdiğinde, son dakikada gördüm. Liste için hiçbir arkadaşı önermedim. Bu asılsız iddiaları üzüntüyle karşılıyorum.”

CHP Parti Meclisi’nin yurt dışı örgütlenmelerden sorumlu üyesi olarak görev yaptığını belirten Tüm, “Tüm Avrupa’da hızla örgütleniyoruz. Son olarak iki kez Almanya’ya gittim. 27 Nisan’da, Almanya’da kurulacak federasyonun olağan kongresine katılacağım. Yurt dışında, çeşitli ülkelerde, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde oy kullanma hakkı olan 5 milyon dolayında vatandaşımız var. Partimizin, yurt dışında kullanılacak oylardan da birinci parti olarak çıkacağına inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, konuşmalarında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermeyen yerlere hizmet götürülemeyeceği şeklindeki sözlerinin tehdit anlamına geldiğine dikkati çeken Tüm, “Bu sözler, vicdanları rahatsız ediyor” dedi. 

Emekli vatandaşların çok büyük bir geçim sıkıntısı içinde bulunduğuna işaret eden Tüm, “Düşünün ki Bandırma’da bile en düşük ev kirası 15 bin lira dolayına çıktı. Türkiye, insanların mutlu olmadığı bir ülke durumuna geldi” diye konuştu. 

Üç dönemden beri sosyal demokrasiyle yönetilen Bandırma’nın yine aynı anlayışla, CHP eliyle yönetileceğine dikkati çeken Tüm, “Bandırma’da yaşayanlar, çağdaş anlayış, özgür ve barış içinde yaşamaya alıştı. Bandırma, tadını aldığı çağdaşlık ve özgürlükten vazgeçmez” değerlendirmesinde bulundu.   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı