Tüm yüreğiyle güreşin yanında

Tüm yüreğiyle güreşin yanında

Bandırma Güreş Ağası Narin: ?17 Eylül´de çok zevkli güreşler göreceğiz?

Bandırma 17 Eylül Yağlı Pehlivan Güreşleri´nin ağası, Erdekli işadamı Orhan Narin, ?Bu yıl da Bandırma´da, güreş severleri çok zevkli karşılaşmalar bekliyor? dedi.

/resimler/2017-9/14/0949122297972.jpg

Bandırma´da, 2017 yılının Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, Kırkpınar üçüncüsü Şaban Yılmaz ve dördüncüsü Hamza Köseoğlu´nun güreş tutacağını belirten Narin, ?Sadece Kırkpınar ikincisi Orhan Okulu gelmeyecek. Yani, Bandırma´daki güreşlerde, Kırkpınar kürsüsü, güreş severler önünde olacak? diye konuştu.

Bandırma´da, 13 boyda yapılacak güreşlerde, her çeşit anlaşmadan uzak, kıran-kırana ve ciddi mücadele verileceğini vurgulayan Narin, şunları söyledi:

?Güreşlere 28 başpehlivan katılacak. Bandırma´daki güreşlerde, eski Kırkpınar Başpehlivanlarından Bandırmalı Sabri Acar, Güreş Federasyonu gözlemciliğini yapacak. Yine, bu güreşlere, Kırkpınar tarihine tek Bandırmalı ağa olarak ismini yazdıran Süleyman Özmercan da konuk olarak katılacak. Organizasyona büyük destek veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür ediyorum. Bu arada isteğimi kırmayarak, bu güreşler için 130 kişilik bir ağa tribünü yaptırması nedeniyle de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum?.

Bandırma 17 Eylül Yağlı Güreşleri´nin ağalığını geçen yıl 85 bin liraya alan, Karacabey´in Keşni Köyü doğumlu olup uzun süredir Erdek´te, elektrik araç-gereçleri üzerine ticaret yapan Orhan Narin, şu değerlendirmede bulundu:

?Güreş sporunun gelişmesi ve bu spora heyecan gelmesi için maddi-manevi çaba harcıyorum. Tabii ki, bu konuda yalnız benim çabam yetmez. Bölgemizde ata sporumuzun gelişmesi için Gönen´de olduğu gibi mutlaka yatılı güreş kulüplerine ihtiyaç var. Bu arada, belediyelerin de güreşe destek vermesi gerekiyor.?

17 Eylül 2017, Bandırma´nın düşman işgalinden kurtuluş tören günü, saat 11.00´de, Örnek Sanayi Sitesi´nde, otogar ve tır parkı arkasındaki Bandırmaspor´un antrenman sahasında gerçekleşecek yağlı güreş organizasyonunda, yıllarca hizmet verdikten sonra Bandırma Güreş İhtisas Kulübü antrenörlüğünden ayrılan Metin Ahlatlı´ya da plâket sunacaklarını vurgulayan Narin, gelecek yıl için de yine ağalığa aday olduğunu sözlerine ekledi.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: yüreğiyle güreşin yanında
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli