“Tüketici tüketildi”

“Tüketici tüketildi”

TÜKDER Genel Başkanı Filizoğlu Bandırma’da konuştu

  Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Necdet Filizoğlu, derneğin Bandırma Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplam 9 şubeye sahip, genel merkezi Bursa’da bulunan, Balıkesir ilinde ise Bandırma ve Erdek’te şubesi olan TÜKDER’in Genel Başkanı Filizoğlu, “Tüketici tüketildi. Tüketiciler, haklarının korunması için örgütlenmeli. Herkes derneğe üye olmalı” dedi.

Derneğin 1992 yılında kurulduğunu, halen 9 şubede 5.700 üyeleri olduğunu belirten Filizoğlu, şunları söyledi:

“Pandemi öncesinde 11 bin dolayında üyemiz vardı. Şimdi bu sayı 5.700’lere düştü. Bandırma’da, önceki yıllarda bulunan Tüketici Hakem Heyeti ortadan kaldırıldı. Yeniden kurulması için girişimlerimiz sürüyor.”

"1985 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Tüketici hakları Evrensel Beyannamesi ile tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır.

Bu tarihten sonra ülkemizde de kurulan Tüketici derneklerin verdikleri mücadeleleri 1995 yılından bu yana 22221 sayılı kararla resmi resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yasaya göre 15-21 mart haftası tüketiciyi koruma haftası olarak kutlanmaktadır AMAÇ; Temel hakların karşılanması, bilgi edinmek, seçmek, eğitilmek, ekonomik çıkarları korumak, sağlıklı bir çevrede yaşamak bu hakkı güvence altına almaktır.

Son yıllarda özellikle hayat pahalılığının öne çıkmasından dolayı Tüketiciler tükendiler, Kandırıldılar Özellikle internetten alış verişlerde büyük sıkıntılar yaşanmaktadır Bize gelen şikayetlerde Tüketici derneğimiz, arkadaşlarımızın karşılık beklemeden özverili çalışmalarıyla tüketicilerimizin umudu olmuş, karşılaştıkları sorunların çözümünde önemli katkılar vermektedir. % 95 oranında sorunlara çözüm bulunulmaktadır. Derneğimiz ilçemiz Bandırma da 2014 yılında kurulmuştur. Bu tarihten itibaren üniversitede. Ve birçok okullarda sunumlar yapılmış olup halen devam etmekteyiz. Ticaret bakanlığının 840 ilçede hakem heyetlerinin kapatılması tüketiciye yapılmış haksızlıktır bizler tekrar acıkması için bu konuda mücadelemizi sürdürmekteyiz."

TÜKDER Bandırma Şube Başkanı Nuray Hügül de 300 dolayında üyeye sahip olduklarını belirterek, “Tüketicilerden bize en çok başvuru belirli sitelerin internet satışları konusunda geliyor. Tüketiciler alışverişleri sırasında kesinlikle fatura almalılar. Yoksa herhangi bir ayıplı mal veya aldatılmaları durumunda onları haklarını aramamız çok zorlaşıyor” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: “Tüketici tüketildi”
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı