Tosun için “Araştırma Komisyonu”na ret!

Tosun için “Araştırma Komisyonu”na ret!

Bandırma Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında önceki başkan Tolga Tosun’dan kalma borçlar yine gündemdeydi.

Bandırma Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında önceki başkan Tolga Tosun’dan kalma borçlar yine gündemdeydi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediyeye bırakılan borçları kalem kalem açıklarken, şunları söyledi:

“Şu anda bize bırakılan toplam borç tutarı 390 milyon 818 bin liradır. Bu işin partiyle ilgisi yok. Artık polemiğe de girmek istemiyorum.”

ARAŞTIRMA KOMİSYONUNA RET

AK Parti belediye meclis üyeleri, Tolga Tosun döneminde yapılan borçların incelenmesi için “Araştırma Komisyonu” kurulması için önerge verdi. Önerge, CHP grubunun oylarıyla reddedilirken,  Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Araştırma Komisyonu kurulmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Ak Parti belediye meclis üyesi Oya Yücel, belediyede Teftiş Müdürlüğü oluşturulmasını istedi. Başkan Mirza, “Bu öneriyi doğru buluyorum. Belediyemizde zaten Teftiş Müdürlüğü var. Bu müdürlüğü aktif duruma getireceğiz” diye konuştu.

MALTA DERESİ RAKAMLARI

Toplantıda, Tosun döneminden kendisine kalan borçlar arasında, ORTEM temizlik şirketine olan 27 milyon liralık borç bulunduğuna da dikkati çeken Mirza, Malta Deresi projesi için Tosun yönetiminin şu ana dek 52 milyon 865 bin liralık açıklama yaptığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu paranın 30 milyonu ödenmiş, 22 milyonu ise bize bırakılmış. Projenin ise sadece yüzde 60’ı tamamlanmış. Yani yarım kalmış bir proje.”

EDİNCİK PAZAR YERİ

Edincik’teki pazar yerinin yapım işinin yüzde 35’ler düzeyinde bulunduğuna değinen Mirza, Ordu Caddesi’nde yapımı süren öğrenci projesinin ise yüzde 60 düzeyinde olduğuna dikkati çekti.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Tosun “Araştırma Komisyonu” !
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli