Toplu taşımaya 55 yeni otobüs

Toplu taşımaya 55 yeni otobüs

Balıkesir Büyükşehirden Bandırma'da toplu taşımaya 55 yeni otobüs

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Bandırma’yı Bandırmalıları önemsiyoruz’ diyerek ulaşıma 565 milyon liralık yatırım yaptı. Bandırma’ya yeni kazandırılan 2023 model 55 yeni otobüs Bandırma yollarında sefere başladı. Bandırma’da otobüsler bir hafta vatandaşlara ücretsiz.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘önce insan’ diyerek şehrin dört bir yanında ulaşıma büyük yatırımlar yapıyor. Asfaltından refüjüne, yol çizgisinden otobüsüne kadar birçok hizmeti bir bir vatandaşın kullanımına sunan Başkan Yılmaz şimdi de Bandırma’nın arazi koşullarına uygun, konforlu, kaliteli ve çevreci 2023 model 55 adet yeni Otokar Centro marka otobüsü ilçeye kazandırdı. Bandırma Cumhuriyet Meydan’ında törenle hizmete alınan otobüsler, görücüye çıktı. Başkan Yılmaz, kurdele kesiminin ardından direksiyona geçerek yeni otobüsler ilk seferi yaptı.
Başkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Otokar İç Pazar Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Tokatlı, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Rıza Tekin, Bandırma Ulaşım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Soylu şoförler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİR HAFTA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
Bandırma’ya heybelerinin dolu olarak geldiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Yılların yorduğu araçlarının hepsini değiştirdik, bugün hizmete giriyor. Hayırlı uğurlu olsun. Bandırma eğitim seviyesi yüksek, Türkiye’nin göz bebeği ve her türlü üretimin yapılabileceği bir yer. Hiçbir şeyi ihmal etmek istemiyoruz. Bir hafta boyunca tüm Bandırmalılara otobüsler ücretsizdir” dedi.

ÇEVRE DOSTU OTOBÜSLER
Başkan Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:
Esnafımızın araçlarının yenilenmesi ve vatandaşlarımızın daha konforlu ulaşım hizmeti alması için elimizi taşın altına koyduk, ulaşımda sorumluluğu aldık. 2019 yılından bu yana; Balıkesir Merkeze sıkıştırılmış doğal gazla çalışan 65 CNG’li otobüs ve Edremit’e Körfez bölgesinin arazi şartlarına uygun olan 25 Centro marka otobüsü kazandırdık. Şimdi de Bandırma’da şoför esnafımızla birlikte bölgenin arazi yapısıyla uyumlu, 55 adet Centro marka otobüsü hizmete alıyoruz.

HAT SAYIMIZI 220’YE ÇIKARDIK
Bandırma’da; 22 hat ve 97 araçla toplu taşıma yapılırken; yeni 55 aracımızla birlikte toplam152 araçla, ulaşımı daha konforlu hale getiriyoruz. Toplam 152çevreci otobüsümüz, bugünden itibaren Bandırma halkımızın hizmetinde… Otobüslerimiz Euro 6 motorlu mevcut araçlara göre karbon salımı; yüzde 25 daha az ve çevreci motor özelliğine sahip. Kent genelinde şehir içi ulaşımda hamle yaptık. 2019 yılında il genelinde 158 hatta hizmet veriyorduk. Şimdi ise; 220 hatta hizmet veriyoruz.

BİRÇOK MAĞDURİYET GİDERİLDİ
Bandırma Terminali’nde; şoför esnafımızın araçlarının bakım-onarım, temizliği ve parklanmasının daha rahat bir şekilde sağlanması amacıyla Araç Yıkama ve Kademe İstasyonu’nuda hizmete aldık.  Araçların; sık arızalanması, klimasının olmaması, koltuk kalitesi ve temizlik konusunda yaşanan mağduriyetleri yeni otobüslerimizle ve hizmetlerimizle ortadan kaldırıyoruz.

BANDIRMA ULAŞIMINA 565 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Bandırma ilçemizde binişler elektronik kart ile yapılacak. 55 yeni otobüsün dışında kalan 42 aracın ise 10 milyon lira değerindeki bakım onarımı-modernizasyonu gerçekleştirerek esnafımıza destek sağladık. Bandırma’mıza; Büyükşehir Belediyemiz tarafından otobüs alımları, modernize ve fiziki düzenlemeler, yıkama ve ikmal yeri dâhil olmak üzere toplam 565 milyon lira yatırım sağlandı. Şoföründen otobüs konforuna, otobüs sayısının yükseltilmesinden bekleme sürelerinin azaltılmasına kadar ulaşım sisteminde büyük bir dönüşüme imza attık.



Anahtar Kelimeler: Toplu taşımaya otobüs
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı