TKDK’dan Balıkesir’e 98 Milyon TL’lik Yatırım

TKDK’dan Balıkesir’e 98 Milyon TL’lik Yatırım

TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid DÖĞDÜ IPARD II Programı 9. Başvuru Çağrı Döneminde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi kapsamında döneminin sona erdiğini toplamda 56 adet projenin İl koordinatörlüğüne teslim edildiğini ifade etti

IPARD II Programı 9. Başvuru Çağrı Döneminde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi kapsamında başvurular sona erdi. Çağrı dönemi ile ilgili bilgi veren TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid DÖĞDÜ IPARD II Programı 9. Başvuru Çağrı Döneminde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi kapsamında çağrı döneminin sona erdiğini ve toplamda 56 adet projenin İl koordinatörlüğüne teslim edildiğini ifade etti.

11 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan ve 10 Temmuz 2020 tarihinde son bulan IPARD II Programı 9. çağrı ilanı Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) tedbiri kapsamında, Balıkesir İl Koordinatörlüğüne toplam 56 proje başvurusu yapıldığını belirten TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid DÖĞDÜ açıklamasında “Başvuruların toplam yatırım tutarı 98.506.560,53 TL olarak gerçekleşmiştir.  Projelerde uygun harcama tutarı olan 92.534.313,53 TL’nin % 65’ine denk gelen 60.147.303,57 TL, TKDK tarafından HİBE olarak karşılanacaktır. % 18’lik KDV muafiyeti de bulunan projeler en kısa sürede incelenerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır. Balıkesir’in ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, istihdam fırsatı yaratacak bu projelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

56 projeye 60 Milyon TL Hibe

“İl Koordinatörlüğümüze başvurusu yapılan 56 proje incelendiğinde; 25 projenin gerçek kişi, 31 projenin tüzel kişilikler tarafından sunulduğu görülmektedir. Proje başvurularının 41’i Genç Girişimciler tarafından, 33’ü ise Kadın Girişimciler tarafından yapılmıştır. 8 başvurunun Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 8 başvurunun Arıcılık ve arı ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, 21 başvurunun Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, 7 başvurunun Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 5 başvurunun Makine Pakları ve 7 başvurunun Yenilenebilir enerji yatırımları sektöründen yapıldığı görülmektedir.”

En fazla yatırım projesi Burhaniye’den

“9. çağrı dönemi başvuruları incelendiğinde; en çok proje başvurusu yapılan ilçenin Burhaniye olduğu görülmektedir. Başvurular toplam yatırım tutarı bazlı değerlendirildiğinde; Burhaniye 29 Milyon TL, Gömeç 14 Milyon TL, Ayvalık ise 10 Milyon TL ile en çok yatırım alan ilçeler oldu. Merkez ilçeler ile birlikte değerlendirildiğinde 20 ilçenin 16’sından başvuru yapıldı, Erdek, Kepsut, Manyas ve Susurluk ilçelerinden herhangi bir başvurunun yapılmadığı görülmektedir. % 18’lik KDV muafiyeti de bulunan projeler en kısa sürede incelenerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır. Yatırımlarımızın ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını dilerim”dedi.



Anahtar Kelimeler: Balıkesir’ Milyon Yatırım
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli