TİP ilçe Başkanı Çiçek'ten yüksek ulaşım zammına tepki

TİP ilçe Başkanı Çiçek

Bandırma’da "fahiş ulaşım zammına hayır." diyen TİP Başkanı Neriman Çiçek; "Bandırma’da yaşayan yurttaşlar mesafe-ücret bakımından bölgenin en pahalı toplu ulaşımını kullanmaktadır."

Bir biri ardına gelen zamlarla orta gelirli aile ve öğrenciler için zor günlerin yaşanmasına neden olan ulaşım zamlarına tepki için yazılı bir basın açıklaması yapan Bandırma TİP ilçe Başkanı Neriman Çiçek; “Yüksek enflasyon, düşük ücretler, ardı arkası kesilmeyen fahiş zamlar, yüksek kiralar gibi birçok sorunla boğuşan emekçi halkımız için insanca koşullarda yaşayabilmek her geçen gün daha zor hale gelmektedir. 

Önceki gün Bandırma ilçesinde ilan edilen ve bu hafta başından itibaren yürürlüğe gireceği belirtilen toplu ulaşıma zam kararı halihazırda geçim sıkıntı yaşayan yurttaşlarımızın sırtına büyük bir yük daha bindirecektir. 

Bandırma’da yaşayan yurttaşlar mesafe-ücret bakımından bölgenin en pahalı toplu ulaşımını kullanmaktadır. Buna rağmen yapılan ulaşım zammı bizler için kabul edilemezdir. 

Özellikle eğitim için Bandırma’ya gelen ve hem çalışıp hem okumak zorunda kalan öğrenciler toplu ulaşım zammından olumsuz etkilenmektedir. Yapılan zam geri alınmalı ve tüm kamusal hizmetler gibi toplu ulaşım da bütün yurttaşlarımız için parasız olmalıdır.” dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı