Timsah gözyaşları

Timsah gözyaşları

-Havutça, Türkiye'de yok ettiği demokrasiyi gözyaşları ile Mısır ve Suriye'de arayan Başbakan, vicdan azabı çeken bir diktatör görüntüsü veriyor

Havutça, Türkiye’de yok ettiği demokrasiyi gözyaşları ile Mısır ve Suriye’de arayan Başbakan, vicdan azabı çeken bir diktatör görüntüsü veriyor .

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, önceki gün Bandırma’da düzenlediği basın toplantısının polis kamerası tarafından ayrıntılarıyla kaydedilmesi ve CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk’un gezi direnişi ile ilgili olarak 4 ayrı suçla ifadeye çağırılmasına sert tepki gösterdi. Havutça, “Türkiye’de yok ettiği demokrasiyi gözyaşları ile Mısır ve Suriye’de arayan Başbakan, vicdan azabı çeken bir diktatör görüntüsü veriyor” dedi.

Havutça, iktidarın muhalefeti baskı altına almaya çalışan uygulamalarına her gün bir yenisinin eklendiğini ifade etti. “Ana muhalefet partisinin bir milletvekilinin haberi olmadan kamuya açık bir alanda basın toplantısını an be an kaydeden polis kameraları Türkiye’de demokrasinin mi yoksa diktatörlüğün mü işaretedir?” diye soran Havutça, demokratik ve anayasal hakkını kullanan ana muhalefet partisinin Balıkesir İl Başkanını, Balıkesir´de yapılan 4 ayrı eyleme katılmakla suçlayarak ifadeye çağırmanın baskıcı, despot ülke yönetimlerinde görülebileceğini söyledi. Havutça, “Basına ve kamuoyuna açık bir alanda bir milletvekilinin toplantısı hangi gerekçelerle polis kameralarıyla kayıt altına alınıyor? Ben, CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi olarak ilk kez böyle bir olaya tanık oldum. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün böyle bir talimatı yok! Başbakan’ın var mı bilemem. Balıkesir, Ankara ve İstanbul’da gezi direnişine katılımlarımız mıdır bizi adım adım takip ettiren? Yoksa Silivri duruşmalarını izliyor olmamız mıdır Başbakanı tedirgin eden? CHP’nin muhalefeti iktidarı rahatsız ediyor ki, Balıkesir İl Başkanımız soruşturmalarla göz dağı verilerek baskı ve tehdit edilmeye çalışılıyor. Mısır ve Suriye’de yaşananlar insanlık suçudur.  Türkiye’de yok ettiği demokrasiyi gözyaşları ile Mısır ve Suriye’de arayan Başbakan, vicdan azabı çeken bir diktatör görüntüsü veriyor” diye konuştu.

 

 




  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı