THK Şubesi yeni atılımlar peşinde

THK Şubesi yeni atılımlar peşinde

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler: ?Misakça´da eğitim tesisleri kurmak istiyoruz?

Türkiye Cumhuriyeti´nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 16 Şubat 1925´te kurulan en önemli kurumlardan biri de hiç kuşkusuz ki Türk Hava Kurumu´dur.

Atamızın, ?İstikbal Göklerdedir? sözüyle özdeşleşerek önce ?Türk Teyyare Cemiyeti? ismiyle kurulan, daha sonra ise ?Türk Hava Kurumu? adını alan kurumun Bandırma Şubesi de başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor. Beş yıldır şubenin yönetim kurulu başkanlığı görevini başarıyla yürüten Varol Memişler, şunları söyledi:

?Atamızın kurduğu Türk Hava Kurumu 94 yıldır ayakta. Bunun bir örneği dünyada yok. Milli şuurla bezenmiş en kurumumuzun stratejik önemi de çok büyük. Çünkü ülke savunmasında havacılık son derece önemli. Havacılık tarihi kanla yazılmıştır. Asla hata affetmez. Ancak kurumumuzun daha önceki gelirlerinden 90 kalem, son yıllarda elinden alındı. Devlet desteği hemen hemen hiç kalmadı. Bu olumsuzluklara karşın kurumumuz, yeniden yapılanıyor. Buna paralel şekilde Türk Hava Kurumu Vakfı ve ona bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi kuruldu. Her alanda çeşitli atılımlar gerçekleştirilerek ülkemizin hizmetine sokuldu.?

/resimler/2018-11/11/1043485512958.jpg

BANDIRMA´DA DURUM

Bandırma şubesi olarak kısıtlı maddi olanaklarla hizmet sunmaya çaba harcadıklarını vurgulayan Memişler, şöyle konuştu:

?Şu anda gelirlerimizi kurban derileri, duyarlı vatandaşların katkıları, pul satışları ve fitre-zekâtlar oluşturuyor. Bunlardan şubemize gelen para yıllık 50-60 bin lira. Tabii bu parayı genel merkezimize gönderiyoruz. Çocuklarımızın başlarını yerden, havaya kaldırmalarını hedefliyoruz. Bugüne kadar 918 öğrenciye model uçak kursu verdik. 2015 yılında ?HÜRKUŞ´ takımını kurduk. Sportif amaçlı turizm artık tüm dünyada önemli duruma geldi. Buna paralel şekilde biz de bu konuya ağırlık vermeye başladık. Bandırma´ya bağlı Misakça Mahallesi´nde, havacılık ile ilgili eğitim verecek tesis kurmak için girişimlerde bulunuyoruz.?

/resimler/2018-11/11/1044211607264.jpg

GÖRKEMLİ BİR KUTLAMA

Türk Hava Kurumu´nun kuruluş tarihi olan 16 Şubat 2019´da, Bandırma´da çok görkemli bir kutlama gerçekleştirmek istediklerine dikkat, çeken Varol Memişler, şunları anlattı:

?2019´da, çok coşkulu ve görkemli, yüksek katılımlı bir kutlama yapmayı plânlıyoruz. Bu arada Bandırma´nın tarihinde ilk kez olarak ilkokul ve ortaokul düzeyinde, yaklaşık 200 çocuğumuzun katılacağı ?Kâğıt Model Uçak Yarışması´nı, spor salonunda düzenleyeceğiz. Yarışmaya katılan her çocuğumuza birer model uçak armağan edeceğiz. Her çocuk için uçağın önemli olduğunu biliyoruz. Böylece onlara havacılık sevgisini aşılamak istiyoruz. Yine bölgemizde yamaç paraşütü uygulamasını başlatmak amacındayız. Kapıdağ´da bunun için elverişli yerler olduğunu biliyoruz. Bu arada Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizde, kurulmak üzere olan ?Mühendislik Fakültesi´ içinde bir de ?Havacılık ve Uzay Bilimleri´ bölümü açılacağını memnuniyetle öğrendik.?   Önder BALIKÇI



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı