TGC’den açıklama

TGC’den açıklama

“Sahadaki gazetecileri tehdit etmekten vazgeçin”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu, toplumsal olayları izleyen muhabir, foto muhabiri ve kameramanları düzenli olarak tehdit eden, engelleyen, tartaklayan güvenlik güçleri ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Türkiye’de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ihlallerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Siyasetçilerin hedef göstermesi, sözlü ve fiziksel saldırıları teşvik etmesinin yanı sıra güvenlik güçleri de toplumsal olaylarda muhabir, foto muhabiri ve kameraman meslektaşlarımızı düzenli olarak tehdit etmeyi sürdürüyor.

Son olarak Konya’da, Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırısıyla öldürülmesinin ardından İstanbul’da, Türk Tabipler Birliği’nin(TTB) çağrısı ile ‘sağlıkta şiddete son’ diyerek grev yapan hekimlerin eyleminde meslektaşlarımız yine tehdit edilmiş, tartaklanmıştır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin, eylemi izleyen gazetecilerin görevlerini yapmalarını engellemiş ve tehdit etmiştir. Tehdit edilen, tartaklanan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Gazetecilik suç değildir.

Güvenlik güçlerinin görevi gazetecileri engellemek değil, görevlerini yaparken can güvenliklerini sağlamaktır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün, bu ülkede her görüşten insanın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının teminatı olduğunu hatırlatıyor, ‘Sahadaki gazetecileri tehdit etmekten vazgeçin’ diyoruz. Gazetecileri engelleyen, tehdit eden, tartaklayan güvenlik güçlerini kınıyor ve en kısa sürede cezalandırılmalarını istiyoruz.”



Anahtar Kelimeler: açıklama
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı