TGC´den açıklama

TGC´den açıklama

TGC Başkanı Turgay Olcayto: ?Yıllardır Babıali´nin ?Amiral Gemisi´ diye bilinen Hürriyet Gazetesi, iktidarın güdümüne girdiğinden beri su almaya başlamıştır?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Hürriyet Gazetesi´ndeki gazeteci kıyımı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Olcayto, ?Yıllardan beri Babıali´nin ?Amiral Gemisi´ diye bilinen Hürriyet Gazetesi, iktidarın güdümüne girdiğinden beri su almaya başlamıştır? dedi.

TGC olarak meslektaşlarının yanında olduklarını vurgulayan Olcayto´nun açıklaması şöyle:

?Önceki gün, bu gazetede gerçekleştirilen işten çıkarmalardan geminin batma aşamasına geldiğini gözlemliyoruz. Üstelik gazetenin genel yayım müdürünün ve sorumlu editörlerinin haberleri olmaksızın, onayları alınmadan, mesleğe uzun yıllar emek vermiş değerli gazetecilerin evlerine ?tebliğ´ ile işten çıkarılma eylemine ilk kez tanık oluyoruz. Uzun yıllar bu mesleğe emek vermiş bir gazeteci olarak çok üzüldüm. Her biri ayrı bir değer olan gazeteci arkadaşlarımızın giderek büyüyen işsizler ordusuna katılmaları yalnız kendileri açısından değil, Hürriyet okurları açısından da büyük bir üzüntü kaynağıdır. Medyayı ve gazeteciliği denetim altına alacağız diye uğraş veren iktidarın hem kendi basın tarihimizi, hem de yurt dışındaki gazeteciliğin gelişimini yeniden izlemeleri ve okumaları gerektiğini düşünüyorum. Gazetecilik, her çeşit baskıya karşı hep ayakta kalmıştır. Ama gazetecilere bu zulmü reva görenler, basın tarihinden ya silinmişler, ya da geriye anımsanması bile istenmeyen kötü izler bırakmışlardır. Her zaman olduğu gibi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, halkın haber alma hakkına sahip çıkan, emek veren meslektaşlarımızın yanında olacaktır.?



Anahtar Kelimeler: açıklama
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu