TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto:

TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto:

Türkiye, bu utançtan kurtulmalı”


Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun İstanbul Adalet Sarayı önünde her gün saat 12.00'de düzenlediği Tanıklık Günleri'ne, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) adına Başkan Vekili Turgay Olcayto katıldı.

Olcayto, ceza yasalarında gerekli değişikliklerin mutlaka yapılması gerektiğini, bir gazetecinin bile cezaevinde bulunmasının demokrasinin utancı olduğunu belirtti.


Ceza yasalarında iyileştirmeler gerçekleştirilmeden Terörle Mücadele Yasası'nın(TMY) 6. ve 7'inci maddelerinin değiştirilmesi sağlanamadan bu demokrasi inancının süreceğini vurgulayan Turgay Olcayto, Türkiye, bu utançtan kurtulmalı” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ülkede gazetecileri, yazar-çizerleri, bilim insanlarını, sanatçıları ve gençleri potansiyel suçlu gören siyasal zihniyetin bir an önce değişmesi gerekiyor. Çağdaş demokrasiye ancak böyle ulaşılabilir.”

Tutuklu bulunan Gün TV Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Birsin, DİHA Batman muhabiri Gülsen Aslan, Aydınlık Dergisi'nden Hikmet Çiçek, Ekmek ve Adalet dergisinin Ankara temsilcisi Mustafa Gök, Demokratik Modernite Dergisi'nin editörü Selâhattin Aslan ve Vatan muhabiri Çağdaş Ulus'a meslektaşları , arkadaşları ve aileleri tanıklık etti.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı