TGC Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı'dan kınama

TGC Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı

Erdek Doğuş'un köşe yazarına yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum”

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı, Erdek Doğuş Gazetesi köşe yazarı Güven Özbek'e yapılan saldırıyı kınadı. Balıkçı, yaptığı açıklamada şu düşüncelere yer verdi:

Erdek'in eski, basın ilkeleri ve ahlâkına özenle uyması ile tanınan Erdek Doğuş Gazetesi'nin köşe yazarı Güven Özbek'e yapılan bıçaklı saldırı, hepimizi yüreğimizden yaralamıştır.

Yerel basın, demokrasinin kılcal damarlarıdır. Özgür basın ise yine demokrasinin olmazsa olmaz” koşullarının başlarında gelmektedir. Gazeteler ve gazeteciler, basın özgürlüğünü, kendi kişisel çıkarları için değil, halkın, doğruları ve gerçekleri öğrenmesi adına isterler. Çünkü gazeteler ve gazeteciler, kamu görevi yürütürler.

Basının asli görevi, haber vermenin yanı sıra eleştiri hakkını sonuna dek kullanmaktır. İfade özgürlüğü son derece önemli olup, kutsaldır.Bu özgürlük, kişi için en temel haktır. Bu hakkı, kaba kuvvete başvurarak kimse engelleyemez.  Düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü demokrasinin üçlü sacayağıdır.

Bu gerçeklerin ışığı altında, Erdek Doğuş Gazetesi yazarı Güven Özbek'e yapılan saldırıyı nefretle kınarken, arkadaşımıza ve gazeteye ‘geçmiş olsun' dileklerimi iletiyor, saldırıyı gerçekleştiren kişinin bir an önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini bekliyorum.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı