Tetik, "Elimiz taşın altında"

Tetik,

Bandırma'da gerçekleştirilen İl toplantıları sonucu Ankara temaslarına başlayan Müsiad Başkanı Tolga Tetik, Ankara dönüşü ayağının tozu ile yaptığı basın açıklamasında konunun siyasi bir tasarruf olduğunu söyledi.

Bandırma'da gerçekleştirilen İl toplantıları sonucu Ankara temaslarına başlayan Müsiad Başkanı Tolga Tetik, Ankara dönüşü ayağının tozu ile yaptığı basın açıklamasında konunun siyasi bir tasarruf olduğunu, buna karşı her STK nın kendi ekseninde Ankara eksenli temaslarını yoğunlaştırmasını istedi. 

Başkan Tolga Tetik yaptığı açıklamada; 

       "Kıymetli Basın Mensupları,

      Genel Merkezi yönetim kurulu ve Genel sekreterlik olarak yaklaşık 30 kişilik bir heyetle 22.Haziran.2023 Perşembe günü Ankara’ya resmi bir ziyaret programı gerçekleştirildi. Genel Başkan’ımız Sn. Mahmut Asmalı beyefendinin teveccühü ile bu resmi programa MÜSİAD Şube Başkan’ı olarak davet edildim. Kendilerine bu davetlerinden dolayı teşekkür ederim.

     Program kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanımız, MÜSİAD Kadim Genel Başkan’ımız Prof. Dr. Ömer BOLAT’ ı ziyaret ettik. 

     Gerçekleştirdiğimiz toplantıda söz sırası şahsıma geldiğinde, Bandırma’mızın coğrafi konumu, sürekli artan ticari hacmi, hinterlandı, kültürel yapısı, tarihi ve turistik değerlerinden bahsettim.

       Genel merkez yönetim kurulumuz Adalet bakanlığına ziyarete gittiğinde şahsımda Bandırma Milletvekilimiz Kıymetli kardeşim Sn. Ali Taylan ÖZTAYLAN’ ı ziyaret ettim. Bu ziyaretimde de güncel konular ile alakalı birkaç görüşmemiz oldu.

      Akabinde Tarım ve Orman Bakanlığına geçerek, bakanımız Sn. İbrahim YUMAKLI ile yapmış olduğum görüşmede ise, büyük ve küçükbaş üreticilerimizi, bölgemiz çiftçilerinin ve tarımsal işletmelerinin yapısı, yapılan üretimleri gerçekleştirmek için gerekli olan işgücünün kaynağını oluşturan faktörleri, tarımsal kooperatif faaliyetleri ve bunlara bağlı olarak yeniliklerin benimsenmesi ve yaygınlaştırılması ve balıkçılığın öneminden, yeni başlamış olan harman döneminde arpa ve buğday hasadını yapan çiftçilerimizin olası yaşayabilecekleri sorunlardan ve çözümlenmesi gerekliliğinden   bahsettim.

     Kıymetli Hazirun,

     Bir bölgenin kalkınma stratejisinin belirlenmesinde bölgenin sosyo-ekonomik koşulları, doğal kaynakları, beşeri sermayenin ana ticaret eksenleri, dış ticaretin konumu, ülkede ve dünyada meydana gelebilecek olası gelişmeler karşısında, güçlü ve zayıf yanlarıyla tanınmak gerekir. Bandırma; karayolu, deniz, demiryolu ve sınırlı (mevcut havaalanı askeri üs) tüm havayolu ulaşımının gerçekleştirilebildiği ender yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle bu altyapı özellikleri kentin ekonomik ve sosyal yapısının gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bandırma'nın coğrafi konumu da sanayi altyapısı için önemli bir avantaj oluşturmaktadır.

      Bu nedenle Bandırma'nın önümüzdeki yıllarda özellikle ulaşım türleri ve aksları açısından bölge ve ülke ekonomisinin önemli bileşenlerinden biri olması beklenmektedir.

      Ekonomik yapısı ele alındığında Bandırma, bölgenin önde gelen sanayi kentlerinden biridir. Sanayi tesisleri ilçe merkezinde yoğunlaşmıştır. Sanayi sektörünün tamamına yakınını imalat sanayi oluşturmaktadır. Tarıma dayalı sanayi ağırlıklı olan fabrikaların hammaddesinin büyük bölümü bölgemizden karşılanmaktadır. Hammadde kaynaklarının yakınlığı, tarıma dayalı sanayinin gelişiminde önemli bir etken olmuştur. Gelişen bir sanayi kenti olmanın dışında, Bandırma'nın ticari alandaki yoğunluğu da önemli avantajları arasında yer almaktadır. Ticaretin gelişmesindeki en önemli etken, Bandırma'nın sahip olduğu işlek limanı ve ticari hayatı son derece hareketli olan merkezlere yakınlığıdır.

      Tüm bunların doğrultusunda; Siz kıymetli basın mensuplarımızın, yatırımcılarımızın ve onların çalışanlarına, kurumlarımızdan sivil toplum örgütlerimize, çiftçilerimizden esnaflarımıza kadar tüm aktörlerin ortak gayreti BANDIRMA’ dır. Ulusal ve uluslararası bir marka olma hedefiyle yürütülen tüm çalışmaların son zamanlardaki en büyük gayesi ise, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan’ı Sn. Dr. Devlet Bahçeli’nin100 İL, BİN İlçe önerisi ile yıllardır hasretini çektiğimiz ve hak ettiğimizi düşündüğümüz BANDIRMA’NIN İL olma hedefidir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın  “BİZ DAVA TAŞINI GEDİĞİNE KOYMANIN DERDİNDE OLACAĞIZ” sözünden yola çıkarak.

Hiçbir ayrımcılığa meal vermeden, BEN değil BİZ odaklı çalışarak, bu davanın peşinden koşmalıyız. Tüm Bandırma’ lılar adına İlk resmi adımı Ankara temaslarında gücümün yettiği, dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalıştım. İnşaAllah bundan sonrada SİZ değerli Basın Mensuplarımız, tüm kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, oda ve borsamız, belediyemiz ve Bandırma’ lı hemşerilerimiz ile bu gayret içinde olacağız.

Sözlerime burada son verirken, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunar hepinizi Allah’a emanet ediyorum."



demokrat
27.06.2023 20:48:47
o derse il oluruz. odemezse il olmayız.bu kadar basit.diğer konuşma(cı)lar mı?Boş.onları kaale alan kim.Üvertür sanatçılar.

Anahtar Kelimeler: Tetik "Elimiz taşın altında"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı