Termik Santral, Meclise damgasını vurdu

Termik Santral, Meclise damgasını vurdu

Sarı: ?Konuyu partiler üstü düşünerek termik santrale karşı çıkmalıyız, Bandırma Roterdam olmaz."?

 

Erdek Belediye Meclisi´nin Aralık ayı toplantısında, Erdek´in karşı sahilinde bulunup, Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde kurulması plânlanan termik santral, gündem dışı görüşüldü.

/resimler/2015-12/3/1125472466854.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, bu santralin yapılmasının, Erdek turizmi ve zeytinciliğine büyük darbe vuracağına dikkat çekerken, şunları söyledi:

?Bu santralle ilgili olarak, 10 Aralık 2015 günü, Şirinçavuş´ta, ?Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED)´ toplantısı düzenlenecek. Bu toplantıya Erdek olarak katılıp, santrale tepki gösretmeliyiz. Bu konuda belediye meclisimiz, yasalara göre eğer karar verebiliyorsa, santrale karşı olduğunu belirten bir açıklama yaparsa yararlı olur. Bu arada, santral için gerekli olan limanın yapılması amacıyla Erdek Körfezi´ndeki bir alanın, KEMPORT şirketi tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden satın alınma girişimlerine de dikkatinizi çekmek isterim. Erdek Körfezi´ne kurulacak ağır sanayi ve kimyasal sanayi tesisleri Erdek´e büyük zarar verir ve kabul edilemez. Bandırma Belediyesi, bu konuda pek net tavır ortaya koyamıyor. Çünkü onlar, Bandırma´yı bir sanayi kenti olarak kabul ediyorlar.?

/resimler/2015-12/3/1126078091996.jpg

HALİL AYDÖNER: ?HER ŞEYE SAHİP Mİ ÇIKACAĞIZ??

AKP´li meclis üyesi Halil Aydöner, Dr. Dadan´ın konuşmasının ardından, ?Her yatırıma karşı çıkmamız doğru değil. Siz, çevrenin zarar göreceğine inanırken, devlet yetkilileri bunu düşünmüyor mu? Yatırım olmadan istihdam nasıl gerçekleşecek?? dedi.

AKP´li Pakize Ciciler ise turizmci olarak bu santrale karşı olduğunu belirtti.

/resimler/2015-12/3/1126538717840.jpg

BAŞKAN SARI: ?BU KONU PARTİLER ÜSTÜ OLMALI?

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Akdeniz ikliminin böylesine güzel bir şekilde yaşandığı Marmara gibi bir denizin hiçbir coğrafyada bulunmadığını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:

?Bu bağlamda Erdek Körfezi, Akdeniz iklimi canlılarının yaşam platformudur. Kapıdağ ise endemik bitki çeşitliliğinin ve zengin bir floranın bulunduğu bir doğa cennetidir. Haliç´i, İzmit, Gemlik ve Bandırma körfezlerini yok ettik, şimdi sıra, Marmara Denizi´nin temiz kalan tek körfezi olan Erdek´e geldi. Bu coğrafya bize dünya mirasıdır. Erdek Körfezi´nde zaman zaman görülen yosunlardan şikâyetler oluyor. Oysa bilim adamları, bu yosunların temizlenmemesini isterken, ?En çok oksijen üreten yosunlar, Erdek Körfezi´nde´ diyorlar.?

Tarımsal ve hayvansal ürünün merkezi durumundaki Balıkesir ilinin tümüyle sanayiye teslim edilmesinin büyük hata olacağına işaret eden Sarı, şöyle konuştu:

?İzmit Körfezi bitti. Şimdi bu körfezden arta kalan sanayi tesisleri, bu eşsiz coğrafyaya, Erdek Körfezi´ne ötelenmek isteniyor. Bunu kabul etmeyeceğiz. BAGFAŞ, bölgemizde 1975 yılından beri üretim yapıyor. Üstelik halka arz edilen bir şirket. Belediye başkanlığında üçüncü dönemimi yaşıyorum. Bu fabrikanın ruhsatsız olduğunu yeni öğrendim. Ne zaman ki, yeni bir fabrika kurmak için Almanlardan kredi aldılar, o zaman öğrendik. Çünkü Almanlar, ruhsat sorunca BAGFAŞ, ruhsat almak istedi, o zaman da, eski fabrikalarının ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Devlet, nasıl olur da bunu görmez ve bu fabrikanın, 1975 yılından beri ruhsatsız çalışmasına izin verir? Şimdi, Erdek Körfezi´ne kurulmak istenen yeni ağır sanayi ve kimyasal sanayi tesislerinden Bandırma ve Gönen rant sağlayacak, Erdek ise hem kazanç sağlamayacak, hem de kömür yatağı olacak bölgede büyük sorunlar yaşayacak. Bunu kabul edemeyiz. Size şöyle bir örnek vereyim. Kısa bir süre önce Almanya´dan geldim. Almanya, bize göre az güneş gören bir ülke olmasına karşın her yerde güneş enerjisiyle ilgili tesisler kurmuşlar. Biz, hâlâ, 20 yıllık ömrü olup, çevreye ve insan sağlığına büyük zararlar veren, Avrupa ülkelerinin terk ettiği termik, sadece 20 yıllık ömürleri bulunan termik santraller yapmaya çalışıyoruz. Bu konuyu partiler üstü kabul ederek, çocuklarımız ve torunlarımız için bu sanayiye vicdanen karşı çıkmalıyız.?

/resimler/2015-12/3/1201355789814.jpg

BANDIRMA LİMANI ROTERDAM LİMANI OLMAZ

Bandırma Limanı´nın, Hollanda´nın Roterdam Limanı gibi olacağı iddialarını da gerçek dışı bulduğunu vurgulayan Sarı, ?10 yılı aşkın süredir belediye başkanıyım. Ben de Erdek´i, Miami yapmak isterim. Bu kolay mı? Bandırma Limanı için de, Roterdam olmak bir hayâldir. Roterdam, Karadeniz´i, Akdeniz´e bağlayan nehirler üzerindedir? dedi.

Sarı, ?İçinde yaşadığımız bu coğrafya, çok iyi bir ulaşım alanı olarak da değerlendirilebilir. İşte, Karacabey Ovası´nı da bitirdik. Çünkü, hiçbir işimiz bilimsel değil. Birçok coğrafyayı katlettik. Unutmayalım ki, Marmara Denizi´ne yapılacak her sanayi tesisi, sonuçta o coğrafyada yaşayanları vurur. İstanbul ve Marmara´da kimyasal tesis mi olur? Git, başka ve daha elverişli bir coğrafyada yap? diye konuştu.  Önder BALIKÇI

/resimler/2015-12/3/1202022196578.jpg



mesut balci
9.06.2020 18:27:27
Balıkesir'i avucum kadar hollandanın birkaç kimya firmasına satıp, Tatlısu'da hollandalı somurgecilere ikamet alanı yaratıp, hollandaya yapacağınız üstün hizmetlerinizi istanbuldan net biçimde gormekteyiz partiden yandaşlıktan çıkardan bağımsız her noktadan yaşayanıyla. Dinsiz imansız proje etiketli vatan hainliginiz butun ülkeye yayılmış durumda. Taştınız artık bataklığınızdan ve yettiniz siz fazlasıyla. İstanbul ve 50 milyon buyuksehirli ülkesini even Türk vatandaşı, yıllardır bunu yaşayan köyleriyle birlikte elele, artık aynı dimağda, ortak gelecek adına Balıkesirin ve Ülkemiz üzerindeki her metrekarenin arkasındadır artık. Karşınızda Yaykıl'lı bir kaç köylü vatandaşımız yok sadece sizin artık. Cocuklarımızın geleceği ne kimyanın asgari ucretinde ne de sizin vizyonsuzlugunuzda değildir, bizim cocuklarımız bu vizyon sahiplerinin defalarca üzerindedir. Sıradaki hollanda ajanlığınız ve istihdam yaygaralı kepazeliğiniz sadece vizyonsuz kör cahil kendi ucube planınız olarak kendi arsız yüzsüz cebiniz odağındaki alenen gözüken durumunuzun patladığı noktadır ülkenin her metrekaresinde, her sathında. Oglumun omru boyunca gıdası, nefes alacagı, yaşayacağı toprak için roterdamdan aşağı inip tarım ve hayvancılık nasıl yapılıyormuş tekrar gidip kör topal beyinsiz değilseniz öğrenin gelin Balıkesir'i akıllı örnek tarım ve hayvancılık sehri yapınız. Aksi halde biz kendimiz bu vizyona bilgi ve altyapıya sahibiz, ayağımızın altından çekilerek cocuklarımızın geleceğini karartma görevinizi aldığınız, yollandığınız hollandaya defolup iltica ediniz. İstanbul'dan ; Erdek belediyesine, ülkemizin halen en geniş oranda toprağına yaşamına yarınına sahip çıkan Balıkesir'in üstün insanlarına, zeytini ile yaşayan ve terketmeyen, üzerine turism girdisi yaratan eşsiz Erdek halkına, İstanbul'dan saygılar. Yeşil yerleşke isteyen büyükşehir belediyesi, orası zaten yeşil, halk için aldığınız maşın karşılığında görevinizi yapın, doğalgaz bağlamak işini buradan ben mi yapayım, ülkedeki en yüksek potansiyeldeki tepelerden rüzgar ile halka bedava enerjiyi ben mi vereyim. Kendi akan çeşmelere sahip doğadan bedava suyu halka ben mi dağıtayım, balikesir.com e-trade sitesiyle local urunleri ben mi ülke sathına pazarlayayım, yeşil yerleşke haaa, isterseniz Istanbuldan biz yönetelim Balıkesir'imizi. hollandanızın wageningen üniversitesi ile bağlantıya gecip model modern tarım ekirdeği kuracak kapasitedeyiz dogrudan evimizden, ya yapın ya biz yapacağız cocuklarımızın geleceği için, ve kimseye ihtiyacımız yok bu kadar basit 12000 yıllık gıda projesi üzerine high level IT katman kurmak için.

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı