Teksüt son bölümde kaybetti.

Teksüt son bölümde kaybetti.

LİGİN EN GENÇ TAKIMI TEKSÜT BANDIRMA BK, BAŞA BAŞ GEÇEN MÜCADELENİN SON BÖLÜMDE MAĞLUP OLDU

ING Basketbol Süper Ligi 23. hafta maçında tamamen kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncularla parkeye çıkan TEKSÜT Bandırma BK, Korona Virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle seyircisiz oynanan mücadelede Gaziantep Basketbol’a 73-63 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Rıdvan Öncel, ŞehmusHazer, Erkan Yılmaz, Furkan Haltalı ve Alperen Şengün beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekipGaziantep Basketbol oldu. Mücadelenin ilk bölümündeRıdvan Öncel ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlılar ilk çeyreğin 5. dakikasını 14-7 geride geçti. Kalan bölümdesavunmada biraz aksayan TEKSÜT Bandırma BK, ilk çeyreği de 26-13geride geçti.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumlarda Rıdvan Öncel ve ŞehmusHazer ile sayılar üreten TEKSÜT Bandırma BK 15. dakikada skoru 32-21’e getirdi. Bandırma ekibi kalan bölümdeRıdvan Öncel ve Sadık Emir Kabacaile sayılar bulunca soyunma odasına 38-30 geride girdi.

İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Bandırma ekibi hücumlarda sayı üretmekte zorlanmazken, Erkan Yılmaz ve Alperen Şengünile sayılar üretince 25. dakikayı52-37 geridegeçti. Kalan bölümde hücumda vites arttıran Yeşil-Beyazlılar son çeyreğe 57-48 geride girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Erkan Yılmaz ve Rıdvan Öncel ile sayılar üretirken35. dakikayı 63-55 geride geçti. Kalan bölümde başa baş mücadele ortaya koyan, Ligin ve Avrupa’nın 20 yaş ortalamasıyla en genç takımı olan TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan 73-63 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK,ING Basketbol Süper Ligi 24. haftakarşılaşmasında Bandırma’da21MartCumartesi günü saat 13.00’teTivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Türk Telekom’u konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Maçın ilk periyoduna iyi başlayamadığımız için orada oluşan fark bütün maç boyunca devam etti.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Maçın ilk periyoduna iyi başlayamadığımız için orada oluşan fark bütün maç boyunca devam etti. Gaziantep'i geriden gelerek sürekli yakalamak için oyuncularımız iyi bir mücadele verdiler. Fakat maçın önemli kritik dakikalarında onların tecrübesi fark yarattı. Dolayısıyla maçı kaybettik. Gaziantep'i tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum.’’ dedi.

Maç: ING Basketbol Süper Ligi 23. Hafta Karşılaşması

Salon: Karataş Şahinbey Spor Salonu, Gaziantep

Hakemler: Mehmet Keseratar, Serdar Ünal, Ali Köseoğlu

Periyotlar: 1P: 26-13 2P: 12-17 3P: 19-184P: 16-15MS: 73-63

Gaziantep Basketbol: IvanBuva 23 sayı, 5 ribaund; Can Öğüt 13 sayı, 10 asist; Orhan Haciyeva 12 sayı, 8 ribaund; LevonBuford 6 sayı, 4 ribaund; Stefan Jelovac 6 sayı, 3 ribaund; Erol Can Çinko 6 sayı, 4 ribaund; SarunasVasiliauskas 3 sayı, 6 asist; Cem Ulusoy 2 sayı, 11 asist; Metehan Akyel 2 sayı.

TEKSÜT Bandırma BK: Rıdvan Öncel 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist; ŞehmusHazer 12 sayı, 4 ribaund, 4 asist; Alperen Şengün 11 sayı, 9 ribaund; Erkan Yılmaz 10 sayı, 14 ribaund, 4 asist; Sadık Kabaca 6 sayı; Furkan Haltalı 2 sayı, 3 ribaund; Atakan Erdek 2 sayı.



Anahtar Kelimeler: Teksüt bölümde kaybetti.
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı