TEKSÜT, RASTA VECHTA’YI MAĞLUP ETTİ

TEKSÜT, RASTA VECHTA’YI  MAĞLUP ETTİ

TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Alman temsilcisi Rasta Vechta’yı 82-70 yendi

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 12. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Alman temsilcisi Rasta Vechta’yı 82-70 mağlup ederek grupta iddiasını sürdürdü.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski,IanHummerve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye Bandırma ekibi hızlı başladı. Bandırma ekibi hücumda Emanuel Terry ve Tyler Kalinoski ile sayılar bulunca 5. dakikayı14-5 önde geçti. Kalan bölümde Emanuel Terry ile sayılarbulanTEKSÜT Bandırma BKilk çeyreği de 20-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten ev sahibi Bandırma ekibi hücumlardaIanHummer ve OmarPrewitt ile bulduğu sayılarla 15. dakikayı 34-21önde geçti. Kalan bölümdeYeşil-Beyazlılar, hücumlarda Emanuel Terry ve OmarPrewittile sayılar üretirken, soyunma odasına da 40-31’lik skor avantajı ile önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Rasta Vechtaoldu. Hücumda Emanuel Terry ve IanHummerile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı46-38 önde geçti. Kalan bölümdesavunmada ve hücumda istediği oyunu sergileyen TEKSÜT Bandırma BK, final çeyreğine de 59-52 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Tyler Kalinoski ve Emanuel Terry ile sayılar bulunca 35. dakikayı 73-62 önde geçti. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu sergilemeye devam eden TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 82-70 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi17. haftakarşılaşmasında Bandırma’da25 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’deTivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede OGM Ormanspor’u konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:  ‘‘Bu haftadan sonra bütün maçlar final niteliğinde.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Öncelikle Takımımı tebrik ederek başlamak istiyorum. Son iki hafta için belirleyici bir maç oynadık. Bu galibiyet ile ayaktayız. Bugün bazı bölümlerde savunmada ve hücumlarda iyi bir basketbol oynadık. Ama bazı bölümlerde de ritmimizi kaybettik. Onlar organize bir takım. Maç boyunca da bizi yakalamaya çalıştılar. Oyunun son beş dakikasında iyi savunma yaparak ve topu iyi başlayarak iyi bir galibiyet elde ettik.Bu haftadan sonra bütün maçlar final niteliğinde. Şimdi hafta hafta düşünerek bir üst tura çıkmaya hak kazanacağız.’’ dedi.

            Bugün 17 sayı ve9ribaundluk performansı ile galibiyete katkı veren IanHummerise şunları söyledi: ‘‘Bence maç boyunca iyi oynadık. Rakip takım ikinci yarı özellikle erken şutlarla geri gelmeye çalışsa da ribaundları alarak maçı kontrol altında tuttuk. Baktığımız zaman ikinci yarıda da çok iyi bir basketbol oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Kalan maçlarımıza da iyi hazırlanarak bir üst tura çıkmak istiyoruz.’’ dedi.

Maç:FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 12. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:AdemirZurapovic (Bosna Hersek), MichalProc (Polonya) ve MartinVulic (Hırvatistan)

Periyotlar: 1P:20-142P:20-173P:19-214P:23-18MS:82-70

TEKSÜT Bandırma BK: Furkan Haltalı 1 sayı, 6 ribaund; Rıdvan Öncel 3 sayı, 3 asist; Erkan Yılmaz 1 ribaund; Jaime Smith 13 sayı, 5 asist; OmarPrewitt 8 sayı, 2 asist; ŞehmusHazer 2 sayı, 2 asist; Tyler Kalinoski 14 sayı, 4 ribaund; Alperen Şengün 2 ribaund; Emanuel Terry 24 sayı, 14 ribaund; IanHummer 17 sayı, 9 ribaund.

Rasta Vechta: JoshYoung 23 sayı, 7 asist; PhilippHerkenoff 5 sayı; TrevisSimpson 13 sayı, 4 ribaund; JustinRaffington 15 sayı, 8 ribaund; Steve Vasturia 6 sayı, 7 asist; Max Di Leo 2 sayı; Michael Kessens 4 sayı; Kamari Murphy 2 sayı, 5 ribaund.



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT RASTA VECHTA’ MAĞLUP
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli