TEKSÜT GENÇLERİ, GALATASARAY’I FARKLI MAĞLUP ETTİ

TEKSÜT GENÇLERİ, GALATASARAY’I FARKLI MAĞLUP ETTİ

TEKSÜT BANDIRMA BK: 83 GALATASARAY: 64

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 18. ve son hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiği Galatasaray’ı 83-64 mağlup ederek normal sezonu üçüncü sırada tamamladı ve final grubuna yükseldi.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Boran Güler, Yiğit Karalar, Önder Atun, Uğurcan Erdemve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumlarda Yiğit Karalar ve Boran Güler ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı Gençler ilk çeyreği de 21-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de hücumda ve savunmada istekli başlayan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenYiğit Karalar ve Berkin Cilev’insayıları ile 15. dakikada skoru 38-21’e getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösterince soyunma odasına 20 sayı fark ile 49-29 önde girdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf ev sahibi TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumlarda Boran Güler ve Berkin Cilev ile sayılar üreten Yeşil-Beyazlılar,25. dakikayı 62-32önde geçti. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde oyunun kontrolünü elinde tutarken final çeyreğine de 67-41 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da hücumda sayı üretmekte zorlanarak başladı. TEKSÜT Bandırma BKhücumlarda Berkin Cilev ile sayılar bulurken35. dakikayı 74-51 önde geçti. Kalan bölümde oyunun kontrolünü sürdüren TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 83-64 galibiyetle ayrılarak final grubuna yükseldi.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Kimliğimize yakışır bir basketbol ile normal sezonu galibiyet ile kapattığımız için mutluyuz.’’

         Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Bugün normal sezonu kendi evimizde Galatasaray maçı ile tamamladık. Geçtiğimiz hafta istemediğimiz bir mağlubiyet almıştık. Bu yüzden bugünkü maçın önemi çok fazlaydı. Final grubuna bir galibiyet daha taşımak adına mutlak kazanmamız gereken bir maçtı.  Bütün hafta boyunca bu maçın önemini bilerek hazırlandık. Maça çok agresif başlamamız gerekiyordu. Nitekim de kimliğimize yakışır bir mücadele ortaya koyarak sezonun en iyi savunmasını yaptık. Savunmadaki agresifliğimiz de hücumda ritm bulmamızı sağladı. İstediğimiz şutlarda da isabet bulmamız hücumda bizi rahatlattı. Uzun oyuncularımızdan da savunmada ve hücumda aldığımız katlı bugün önemliydi. Bu şekilde mücadele ettiğimiz sürece bu ligde her takıma kazanabiliriz.

Final grubu öncesi özgüvenimiz açısından çok önemli bir galibiyet alan tüm takım oyuncularımı kutluyorum. Desteğinden dolayı da teknik ekibe teşekkür ediyorum. Umarım final grubunda da aynı basketbolumuzu sahaya yansıtır ve Playoff için avantajlı bir pozisyon elde ederiz. Final grubuna kalan Galasaray Gelişim takımını da kutluyor final grubunda maçlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 18. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:DuhanKöyiçi, Tolga Akkuşoğlu, Mehmet Bozkurt

Periyotlar: 1P:21-172P:28-123P:18-124P:16-23MS:83-64

TEKSÜT Bandırma BK: Boran Güler 14 sayı, 9 ribaund, 11 asist; Yiğit Karalar 17 sayı, 11 ribaund; Fatih Bardak 9 sayı, 7 ribaund; Önder Atun 2 sayı, 1 ribaund; Uğurcan Erdem 1 sayı, 2 ribaund; Berkin Cilev 20 sayı, 6 ribaund; Ahmet Hakan Öge 8 sayı, 3 ribaund; Abdullah Özer 3 sayı, 1 ribaund; Kaan Bozkurt 2 sayı, 1 ribaund; Emir Adıgüzel 7 sayı, 3 ribaund.

Galatasaray: Enes Baytok 6 sayı, 6 ribaund; Emir Oflaz 12 sayı, 8 asist; Umut Şener 2 sayı; Tarık Günay 6 sayı, 1 ribaund; Osman Tevrüz 12 sayı, 2 asist; Yunus Severoğlu 4 sayı; Buğra Ertaş 4 sayı, 1 ribaund; Serhat Tüzinoğlu 18 sayı, 11 ribaund.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli