Teksüt Gençleri, Beşiktaş'a yenildi.

Teksüt Gençleri, Beşiktaş

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 21. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,İstanbul’da konuk olduğu Beşiktaş’a 81-75 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Atakan Erdek, Boran Güler, Önder Atun, Uğur Can Erdem ve Fatih Bardakbeşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Beşiktaş oldu. Hücumlarda Boran Güler ve Fatih Bardak ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı Gençler ilk çeyreği 21-19 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe hücumda ve savunmada istekli başlayan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenYiğit Karalar ve Önder Atun’unsayıları ile 15. dakikada skoru 27-26’ya getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösterince soyunma odasına da 36-38 önde girdi.

İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumlarda daha iyi performans gösteren ev sahibi ekibe, Berkin Cilev ve Fatih Bardak ile cevap veren Yeşil-Beyazlılar,25. dakikayı 47-44 geride geçti. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümdeiyi oynayamayıncafinal çeyreğine 62-55 geride girdi.

Final çeyreğine iyi başlayan taraf bu kez TEKSÜT Bandırma BK oldu. Yeşil-Beyazlılarhücumlarda Boran Güler ile sayılar bulurken35. Dakikada skoru69-68’e getirdi. Kalan bölümde öne geçme şanslarını kullanamayan TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 81-75 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 8 ŞubatCumartesi günü saat 18.30’daTEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu’ndaAnadolu Efes’i konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı Başantrenörü Engin Kömeç:

‘‘Bugün özellikle savunmada çok kolay geçildik.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Final grubunda bu hafta, son haftalarda iyi ve sert bir basketbol oynayan Beşiktaş takıma konuk olduk. Zorlu deplasmanda rakibimizin tempolu hücumuna aynı sertlikle ve agresiflikle cevap vermemiz gerekiyordu. Maça da agresif başladık ve hücumda da akıllı oynayınca devreye avantajlı girdik. İlk yarı hızlı hücuma çıkarken çok basit top kayıpları yapmasaydık devreye skor olarak çok daha önde girebilirdik. Maalesef üçüncü periyoda savunmada çok yumuşak başladık ve oyununun kontrolünü kaybettik. Alan savunmasına karşı reaksiyon göstermeyince hücumda ritmimizi kaybettik. Ön sahadaki baskıyı yapamayıp bir de kaçan şutlar sonrası kolay sayılar yiyince periyot sonuna geride girdik. Maçı çevirmek için son periyot bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Sonunda farkı eritip maça ortak olduk. Ama maçın sonundaki öne geçme şansını iyi değerlendiremedik.

Kazanma noktasında bizim için önemli bir fırsatı kaçırdık. Bugün özellikle savunmada çok kolay geçildik. Bununla birlikte boyalı alan savunmasında da aynı sıkıntıyı yaşadık. Eksiklerimizi tespit edip önümüzdeki maçlarda gidermek adına çalışmaya devam edeceğiz. Galibiyetinden dolayı Beşiktaş Gelişim takımını, göstermiş oldukları mücadeleden dolayı da oyuncularımı kutluyorum. Umarım bu mağlubiyeti önümüzdeki maçlarda telafi edebiliriz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 21. Hafta Karşılaşması

Salon:Süleyman Seba Spor Salonu, İstanbul

Hakemler:Semih Vural, Uğur Yüksel, Serdar Duran

Periyotlar: 1P:21-192P:15-193P:26-174P:19-20MS:81-75

Beşiktaş: Tolga Deliktaş 27 sayı, 12 ribaund; Mehmet Aşkar 12 sayı, 7 asist; Bora Sunar 10 sayı, 8 ribaund; Alp Uğur 6 sayı, 3 ribaund; Kaan Onkardeş 6 sayı, 5 ribaund; Umut Özcan 5 sayı, 3 asist; Ali Erdal 5 sayı, Emir Yarıcı 4 sayı, 3 ribaund; Utku Yurttaş 3 sayı, 2 asist; Atalay Altınay 3 sayı.

TEKSÜT Bandırma BK: Önder Atun 20 sayı; Fatih Bardak 17 sayı, 11 ribaund; Boran Güler 14 sayı, 13 ribaund, 10 asist; Atakan Erdek 10 sayı, 9 asist; Berkin Cilev 6 sayı, 4 asist; Yiğit Karalar 6 sayı, Uğur Can Erdem 2 sayı, 5 ribaund.



Anahtar Kelimeler: Teksüt Gençleri Beşiktaş' yenildi.
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli