TEKSÜT BANDIRMA BK, GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

TEKSÜT BANDIRMA BK, GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

SİGORTAM.NET İTÜ BASKET: 76 TEKSÜT BANDIRMA BK: 94

ING Basketbol Süper Ligi 7. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, İstanbul’da konuk olduğu Sigortam.net İTÜ Basket’i 76-94 mağlup ederek ligde üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski, IanHummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda Jaime Smith ve OmarPrewitt ile sayılar üretirken 5. dakikada skoru 17-18’e getirdi. Kalan bölümde hücumdaki aktif oyununu sürdüren Bandırma ekibi ilk çeyreği de 26-29 önde geçti.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan taraf Bandırma ekibi oldu. İlk çeyrekteki hücumdaki aktif oyununu ikinci çeyrekte de sürdüren TEKSÜT Bandırma BK, OmarPrewitt ve Jaime Smith ile sayılar üretince 15. dakikada skoru 30-42’ye getirdi. Kalan bölümde Alperen Şengün, OmarPrewitt ve Jaime Smith’in hücumda bulduğu sayıları ile oyunu önde götüren Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına 39-49 önde girdi.

İkinci yarıya TEKSÜT Bandırma BK kontrollü başladı. Hücumlarda OmarPrewitt ve Emanuel Terry ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlılar 25. dakikada skoru 44-61’e getirdi. Kalan bölümde Jaime Smith ile sayılar bulan TEKSÜT Bandırma BK final çeyreğine 57-72 önde girdi.

Final çeyreğine TEKSÜT Bandırma BK Rıdvan Öncel ve Emanuel Terry’nin sayıları ile başladı. Açılan sayı farkı ile kontrollü oyununu sürdüren TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan da 76-94 galibiyetle ayrıldı ve ligde üst üste üçüncü galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta karşılaşmasında Almanya’da 12 Kasım Salı günü saat 22.00’de S Sport TV’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Alman temsilcisi Rasta Vechta’ya konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘İyi savunma yaparak maçın içinde kaldık ve kazandık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Deplasmanda cumartesi günü Saat 20.00’da bu ortamda iyi oyuncuları olan iyi bir takım ile karşılaştık.Bizim için kolay değildi.Tabii iyi bir savunma yaptığımız için maçı kontrol ettik.Savunmayaparak oyun içinde kaldık.Oyun içinde kalarak da maçı kazanmayı bildik.Oyuncularımı tebrik ediyorum.’’ dedi.

            Mücadeleyi 25 sayı ve 5 ribaundluk performans ile tamamlayarak en skorer isim olan OmarPrewitt ise şunları söyledi: ‘‘Savunma açısından iyi bir karşılaşma oynadık. Bundan dolayı da boş şutları atmak kolay oluyor. Kazandığımız için mutluyuz.’’ dedi. Mücadeleyi double-double yaparak tamamlayan Emanuel Terry ise: ‘‘Bu galibiyet ile Takım olarak bir adım daha ileriye gittik. Bizim için çok iyi bir geceydi. Sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Maç: ING Basketbol Süper Ligi 7. Hafta Karşılaşması

Salon: Ayhan Şahenk Spor Salonu, İstanbul

Hakemler: Mehmet Keseratar, Serdar Ünal, Ayşenur Yazıcıoğlu

Periyotlar: 1P: 26-292P: 13-20 3P: 18-23 4P: 19-22 MS: 76-94

Sigortam.net İTÜ Basket: Archie Lee Goodwin 18 sayı, 1 ribaund, 4 asist; Dwight JacobyColeby 18 sayı, 10 ribaund; MatthewWarrenMobley 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist; AntonioMarquezCampbell 13 sayı, 4 ribaund, 1 asist; KevinAndreDillard 7 sayı, 1 ribaund, 7 asist; Burak Selen 2 sayı, 1 ribaund; Mehmet Yağmur 2 sayı, 1 ribaund, 2 asist; Utku Saraloğlu 1 sayı, 1 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: OmarPrewitt 25 sayı, 5 ribaund, 3 asist; James Smith 18 sayı, 2 ribaund, 3 asist; Emanuel Terry 11 sayı, 11 ribaund; Tyler Kalinoski 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist; IanHummer 10 sayı, 2 ribaund, 4 asist; Rıdvan Öncel 5 sayı; Alperen Şengün 5 sayı, 4 ribaund; ŞehmusHazer 4 sayı, 2 ribaund, 3 asist; Furkan Haltalı 2 sayı, 2 ribaund; Erkan Yılmaz 2 sayı, 3 ribaund, 4 asist; Atakan Erdek 2 sayı, 1 ribaund.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli