TEKSÜT BANDIRMA BK, ANADOLU EFES’E MAĞLUP OLDU

TEKSÜT BANDIRMA BK, ANADOLU EFES’E MAĞLUP OLDU

ING Basketbol Süper Ligi 18. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,İstanbul’da konuk olduğu Anadolu Efes’e 83-72 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski, IanHummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye her iki takım da hızlı başladı. Mücadelenin ilk bölümündeJaime Smith ve OmarPrewitt ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlılar ilk çeyreğin 5. dakikasını 11-7 geride geçti. Kalan bölümdeJaime Smith’in sayıları ile hücumda etkili olsa da TEKSÜT Bandırma BK, ilk çeyreği 26-18 geride geçti.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf konuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumlarda RodrigueBeaubois ve ChristopherSingletonJrile sayılar üreten ev sahibiekibe Furkan Haltalı ve Jaime Smith ile cevap veren TEKSÜT Bandırma BK 15. dakikayı 30-27 geride geçti. Bandırma ekibi kalan bölümdeAlperen Şengün ve OmarPrewittile hücumdaetkili bir performans gösterincesoyunma odasına da 35-36önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip Anadolu Efes oldu. Bandırma ekibi hücumlarda sayı üretmekte zorlanırken, IanHummerile sayılar üretse de 25. dakikayı48-47 geride geçti. Kalan bölümde Anadolu Efeshücumda ve savunmada biraz daha aktif oynayınca,Yeşil-Beyazlılar son çeyreğe 59-56 geride girdi.

Final çeyreğine her iki takım da sayı üretmekte zorlanarak başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Rıdvan Öncel ve Emanuel Terry’nin sayıları ile oynarken 35. dakikayı da 68-62 geride geçti. Kalan bölümde hücumlarda sayı üretmekte zorlanan TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 83-72 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK,FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu14. haftakarşılaşmasında Bandırma’da 5 Şubat Çarşamba günü saat 20.30’daajansspor.com internet sitesinden canlı olarak yayınlanacak mücadelede Fransa temsilcisi EB PauLacqOrthez’i konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Maçı kazanmaya yetmeyecek şekilde yaptığımız hatalarımız vardı.’’

         Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Öncelikle Anadolu Efes’i galibiyetinden dolayı tebrik ederim. Oyuncularımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ederim. Ancak maçı kazanmaya yetmeyecek şekilde yaptığımız hatalarımız vardı. Yaptığımız hataların olduğu bölümde Anadolu Efes’in de şut yüzdesi yüksek olunca maalesef maçı kaybettik. Bu hataları yaptığınız zaman, Avrupa’nın en iyi Takımlarından olan Anadolu Efes de bunu cezalandırıyor. Ligin ilk devresindeki maçı kazanmıştık. Bugün de daha çok konsantre olan bir Anadolu Efes’i yenmek de zordu açıkçası. Bizde Takım halinde şu anda iyi durumda değiliz. Umarım kısa zaman içerisinde bunu da değiştirerek iyi duruma geleceğiz.’’ dedi.

Maç: ING Basketbol Süper Ligi 18. Hafta Karşılaşması

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu, İstanbul

Hakemler: Yener Yılmaz, Mehmet Şahin, Ahmet Tatlıcı

Periyotlar: 1P: 26-182P: 9-18 3P: 24-204P: 24-16MS: 83-72

Anadolu Efes: ChristopherSingleton 18 sayı, 4 ribaund; TiborPleiss 18 sayı, 5 ribaund; James Anderson 14 sayı, 3 ribaund; ShaneLarkin 12 sayı, 10 asist; RodrigueBeaubois 12 sayı, 4 ribaund; Buğrahan Tuncer 6 sayı, 3 asist; Doğuş Balbay 3 sayı, 3 asist.

TEKSÜT Bandırma BK: Emanuel Terry 12 sayı, 10 ribaund; OmarPrewitt 10 sayı, Rıdvan Öncel 10 sayı, 4 asist; IanHummer 10 sayı, 3 ribaund; Tyler Kalinoski 9 sayı, 3 asist; James Smith 8 sayı, 7 asist; Furkan Haltalı 5 sayı, 3 ribaund; Alperen Şengün 5 sayı, ŞehmusHazer 3 sayı, 2 ribaund.



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT BANDIRMA ANADOLU MAĞLUP
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli