TEKSÜT BANDIRMA BK, ALMANYA’DAN GALİBİYET İLE DÖNÜYOR

TEKSÜT BANDIRMA BK, ALMANYA’DAN GALİBİYET İLE DÖNÜYOR

RASTA VECHTA: 73 TEKSÜT BANDIRMA BK: 81

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Almanya’da konuk olduğuAlman temsilcisi Rasta Vechta’yı73-81 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski,IanHummerve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konukekip TEKSÜT Bandırma BKoldu. Bandırma ekibi hücumda Jaime Smith ve OmarPrewitt ile sayılar bulsa da 5. dakikayı6-5geride geçti. Kalan bölümde Jaime Smith ile sayılar bulan TEKSÜT Bandırma BKilk çeyreği de 13-18 önde geçti.

İkinci çeyreğe her iki takım da ilk çeyreğin aksine hücumuön plana alarak başladı. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK IanHummer ve Emnuel Terry ile isabetler buldu. Kalan bölümdeev sahibi ekip TrevisSimpson ve Steve Vasturiaile ürettiği sayılara Jaime Smith ve OmarPrewitt ile cevap veren Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 37-39 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine konuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumda OmarPrewittve Tyler Kalinoskiile sayılar üreten Bandırma ekibisavunmada da istediği oyunu sergilerken25. dakikayı41-49 önde geçti. Kalan bölümde öne geçmenin de avantajı ile oyun kontrolünü eline alan TEKSÜT Bandırma BK final çeyreğine 51-60 önde girdi.

Final çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. Kontrollü oyununu sürdüren TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Tyler Kalinoski önderliğinde sayılar bulurken 35. dakikada skoru 56-67’ye getirdi. Kalan bölümde Emanuel Terry ve Tyler Kalioski ile sayılar üretirken karşılaşmadan da 73-81 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK, Basketbol Süper Ligi 8. Hafta Karşılaşmasında Bandırma’da 16KasımCumartesi günü saat 15.15’deTivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede GaziantepBasketbol’u konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Maçın ilk dakikasından son düdüğüne kadar kazanmak için oynadık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘İlk olarak sözlerime Takımımı kutlayarak başlamak istiyorum. İki türlü bizim için zor bir maçtı. Gruptaki konumumuz itibariyle iyi durumda değildik ve burada zorlu bir atmosfer vardı. Hücumda basit top kayıpları yapmış olsak da maçın ilk dakikasından son düdüğüne kadar kazanmak için oynadık. Rasta Vechta takımını da mücadelesinden dolayı tebrik ederim.’’ dedi.

            20 sayı, 4 ribaund ve 8 asistlik performansı ile galibiyete büyük katkı sağlayan TEKSÜT Bandırma BK’nınbaşarılı oyuncusu Tyler Kalinoski ise şunları söyledi: ‘‘Sert mücadelenin olduğu bir maçı kazandık. Savunmamızla maçta var olduk. Çok şutör bir takıma karşı oynadık. 3 sayılık atışlarda onları %33 ile tuttuk. Birçok hata ve basit top kayıpları yapmamıza rağmen genel olarak iyi odaklandık. Topu iyi Çevirdik ve asist üzerinden sayılar bulduk. İyi bir takıma karşı kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtan kazanarak ayrılıyoruz.’’ dedi.

Maç:FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. Hafta Karşılaşması

Salon:Rasta Dome, Vechta-Almanya

Hakemler:BorisKrejic (Slovenya), JanuszCalik (Polonya), SergeiBeliakov (Rusya)

Periyotlar: 1P:13-182P:24-21 3P:14-214P:22-21MS:73-81

Rasta Vechta: MaxDiLeo 5 sayı, 3 asist; Kamari Murphy 11 sayı, 2 asist; TrevisSimpson 18 sayı, 2 asist; Steve Vasturia 19 sayı, 6 asist; JoshYoung 14 sayı, 3 asist; JarelleReischel 2 sayı, 3 ribaund; IshmailWainright 4 sayı, 5 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: ŞehmusHazer 5 sayı, 3 asist; Tyler Kalinoski 20 sayı, 8 asist; OmarPrewitt 17 sayı, 5 ribaund; Jaime Smith 11 sayı, 5 asist; Emanuel Terry 12 sayı, 12 ribaund; Furkan Haltalı 4 sayı; IanHummer 11 sayı, 5 ribaund; Alperen Şengün 1 sayı, 1 ribaund; Erkan Yılmaz 1 ribaund.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli