TEKSÜT BANDIRMA BK: 84 ANADOLU EFES: 62

TEKSÜT BANDIRMA BK: 84 ANADOLU EFES: 62

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, ANADOLU EFES’İ FARKLI MAĞLUP ETTİ

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 22. hafta karşılaşmasında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiği Anadolu Efes’i 22 sayı farkla 84-62 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Atakan Erdek, Boran Güler, Önder Atun, Alperen Şengün ve Furkan Haltalıbeşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip Anadolu Efesoldu. Hücumlarda Furkan Haltalı ve Önder Atun ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı Gençler ilk çeyreği 16-18 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe hücumda ve savunmada istekli başlayan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenAlperen Şengün ve Önder Atun’unsayıları ile 15. dakikada skoru 30-25’e getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösterince soyunma odasına da 43-39önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençlerioldu. Hücumlarda iyi performans gösteren ev sahibi ekipAlperen Şengün ve Önder Atun’unsayıları ile25. dakikayı 51-45 önde geçti. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümdeoyunun kontrolünü tamamen eline alınca son çeyreğe 66-46 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Yeşil-Beyazlılarhücumlarda Önder Atun ve Alperen Şengün ile sayılar bulurken35. dakikada skoru72-57’ye getirdi. Kalan bölümde oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri karşılaşmadan da 22 sayı farkla 84-62 galibiyet ile ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 16 ŞubatPazar günü saat 16.00’daTEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu’ndaTED Ankara Kolejliler’i konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Bizim için kendi evimizde sezonun hedef ve en önemli maçlarından birini oynadık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Final grubunun 4. haftasında kendi grubunu 1. bitiren ve final grubunun da lideri konumunda olan Anadolu Efes Gelişim takımını ağırladık. Bizim için kendi evimizde sezonun hedef ve en önemli maçlarından birini oynadık. Tüm hafta hazırlıklarımızı da o yönde yaptık. Bu sezon ilk defa kadromuzda yer alan ama A takımda oynayan oyuncularımızın da katılımı ile tam kadro sahada yer aldık. Maça savunmada agresif başladık. İstediğimiz sayıları da bulduk. Ama boyalı alanda uzunlarımıza indirdiğimiz toplara kapanan savunmalara karşı iç dış dengesini sağlayamayınca ve istediğimiz dış atışları bulamayınca ilk yarı ortada bir oyun oldu. Rakibimiz ise ilk yarı bize göre daha yüzdeli dış atışlar buldu.Maçın ikinci yarısı ile savunmadaki direncimizi artırıp hücumda da daha akıllı oynayınca 3. Periyot çift hanelerde öne geçtik. Son periyot da savunmada geri adım atmayıp hücumda etkili oyunumuzu sürdürüp rakibimizin geri gelmesine izin vermeden farklı bir galibiyet elde ettik. Dış atışlarda istediğimiz isabet yüzdesini yakalayamasak da özellikle boyalı alandan bulduğumuz sayılar ve 25 hücum ribaundu galibiyette kilit rol oynadı. Takımızın hedefleri ve özgüveni açısından bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Grubun en önemli maçlarından birini kazanan tüm takım oyuncularımı kutluyor, teknik ekibe de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 22. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Musa Kazım Çetin, Yarkın Keskin, Atakan Kolcu

Periyotlar: 1P:16-182P:27-213P:23-74P:18-16MS:84-62

TEKSÜT Bandırma BK: Alperen Şengün 30 sayı, 19 ribaund; Önder Atun 23 sayı, 6 ribaund, 4 asist; Boran Güler 11 sayı, 10 ribaund, 6 asist; Atakan Erdek 10 sayı, 6 asist; Furkan Haltalı 8 sayı, 5 ribaund; Yiğit Karalar 2 sayı, 3 ribaund.

Anadolu Efes: Göktuğ Baş 25 sayı, 9 ribaund; Eren Has 16 sayı, 3 asist; Bekir Tarla 6 sayı, 3 ribaund; Enes Bayraktar 5 sayı, 4 ribaund; Tarık Sezgün 3 sayı, 7 ribaund. Orhun Arabacı 3 sayı; Enes Gül 2 sayı, Ozan Yılmaz 2 sayı;



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT BANDIRMA : ANADOLU :
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli