TEKSÜT BANDIRMA BK: 80 TED ANKARA KOLEJLİLER: 60

TEKSÜT BANDIRMA BK: 80 TED ANKARA KOLEJLİLER: 60

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, TED ANKARA KOLEJLİLER’İ FARKLI MAĞLUP ETTİ

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 23. hafta karşılaşmasında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiği TED Ankara Kolejliler’i ikinci yarıdaki oyunuyla 20 sayı farkla 80-60 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun, Uğur Can Erdem ve Fatih Bardakbeşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip TED Ankara Kolejlileroldu. Hücumlarda sayı üretmekte zorlanan Yeşil-Beyazlı Gençler, Önder Atun’un sayıları ile ilk çeyreği 6-20 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe hücumda ve savunmada istekli başlayan TEKSÜT Bandırma BK, çeyreğin ilk bölümünde hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenÖnder Atun ve Atakan Erdek’insayıları ile 15. dakikada skoru 17-26’ya getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösteremeyince soyunma odasına da 27-37 geride girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençlerioldu. Hücumda ve savunmadaiyi performans gösteren ev sahibi ekipÖnder Atun ve Boran Güler’insayıları ile25. dakikayı 45-40 önde geçti. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken Yeşil-Beyazlı gençler final çeyreğine 56-50 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Yeşil-Beyazlılarhücumlarda Berkin Cilev ve Atakan Erdekile sayılar bulurken35. dakikada skoru66-57’ye getirdi. Kalan bölümde oyunun kontrolünü tamamen eline alan TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri karşılaşmadan da 20 sayı fark ile 80-60 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 22 ŞubatCumartesi günü saat 14.00’teMersin Edip BuranSpor Salonu’nda TAC NEF’e konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Final Grubunun en değerli galibiyetlerinden birini aldık.’’

         Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Final grubunun beşinci haftasında bugün kendi sahamızda TED Ankara Kolejliler gelişim takımına karşı sezonun en önemli maçlarından birini oynadık. Final grubunda her takım kalitesini ortaya koyuyor ve her takımı yenebilecek performanslar ortaya koyuyor. O yüzden her maçın önemini bilerek hazırlanıyoruz ve her maça ekstra konsantrasyon ile oynayacak şekilde çıkıyoruz.

Saha avantajımızı da kullanarak kendi evimizde savunmada bugün agresif başlamak istedik. Özellikle boyalı alan savunması maçı kazanmak adına çok önemliydi. Maalesef maça çok yumuşak başladık. Savunmada istediğimiz baskılı savunmayı yapmayıp boyalı alan savunmasınında sıkıntı yaşayınca devreye çift hanelerde geride girdik. İkinci yarı bir reaksiyon gösterip geri gelmek için savunmadaki sertliği arttırıp hücumda da kolay sayılar bularak ritm bulmak zorundaydık. Nitekim ikinci devre özellikle ön sahada yaptığımız müthiş savunma ile sahaya kimliğimizi yansıtarak, geriden gelip maça ortak olduk ve final grubunun en değerli galibiyetlerinden birini aldık.

Birçok oyuncumuz Bandırma Kırmızı takımımız ile yorucu ve uzun bir yolculuk yapmasına rağmen 24 saat sonrası müthiş bir performans ortaya koymaları da gerçekten çok değerliydi. Takdire şayan bir mücadele ortaya koyan tüm oyuncularımı kutluyor, teknik ekibe de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. TED Ankara Kolejliler gelişim takımına da kalan maçlarında da başarılar diliyorum.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 23. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Çağrı Hekimoğlu, Yunus Emre Alıcı, Tolga Akkuşoğlu

Periyotlar: 1P:6-202P:21-173P:29-134P:24-10MS:80-60

TEKSÜT Bandırma BK: Önder Atun 22 sayı, 8 ribaund, 3 asist; Boran Güler 21 sayı, 13 ribaund, 3 asist; Atakan Erdek 19 sayı, 4 ribaund, 6 asist; Berkin Cilev 11 sayı, 4 ribaund; Fatih Bardak 7 sayı, 6 ribaund.

TED Ankara Kolejliler: Eren Taşçı 25 sayı, 4 asist; Can Öncü 14 sayı, 7 ribaund; Cihat Dalgalı 14 sayı, 12 ribaund; Efe Bayar 4 sayı, 3 ribaund; Erim Özdemir 3 sayı, 6 ribaund.



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT BANDIRMA : ANKARA KOLEJLİLER:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli