TEKSÜT BANDIRMA BK: 79 DARÜŞŞAFAKA BASKETBOL: 70

TEKSÜT BANDIRMA BK: 79 DARÜŞŞAFAKA BASKETBOL: 70

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, FİNAL GRUBU’NA GALİBİYET İLE BAŞLADI

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 19. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiği DarüşşafakaBasketbol’u 79-70 mağlup ederek Final Grubu’na galibiyet ile başladı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Atakan Erdek, Önder Atun, Yiğit Karalar, Uğurcan Erdemve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumlarda Önder Atun ve Atakan Erdek ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı Gençler ilk çeyreği 14-23 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe hücumda ve savunmada istekli başlayan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenYiğit Karalar ve Önder Atun’unsayıları ile 15. dakikada skoru 25-34’e getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösteremeyince soyunma odasına da 33-41 geride girdi.

İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumlarda Atakan Erdek ve Fatih Bardak ile sayılar üreten Yeşil-Beyazlılar,25. dakikayı 39-55 geride geçti. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümdehücumlarda biraz daha aktif oynasa da final çeyreğine 50-60 geride girdi.

Final çeyreğine iyi başlayan taraf bu kez TEKSÜT Bandırma BK oldu. Yeşil-Beyazlılarhücumlarda Atakan Erdek ile sayılar bulurken35. Dakikada skoru62-66’ya getirdi. Kalan bölümde oyunun kontrolünü eline alan TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 79-70 galibiyetle ayrılarak final grubuna iyi başladı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 29 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’te Gaziantep’te Gaziantep Basketbol’a konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Maçı çeviren ve çok önemli bir galibiyet elde eden oyuncularımı kutluyorum.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Final grubundaki ilk maçımızda kendi evimizde Darüşşafaka Gelişim takımını ağırladık. Maçın anahtarı ön sahada yapacağımız baskılı savunmaydı. Bugün maçın ilk periyoduna agresif başladık ve maçın içinde kalmaya çalışsak da özellikle boyalı alana yapılan penetreleri ve devamında verdiğimiz hücum ribaundları ile geriye düştük. İkinci yarı bir reaksiyon göstermek zorundaydık. Riskler alarak savuna değişiklikler ile geri gelmek ve maça ortak olmak için müthiş bir mücadele ortaya koyduk. Belki de bu sezon en çekişmeli maçlarımızdan birini oynayarak 17 sayı geriden gelip maçı da 9 sayıyla kazandık.

İkinci yarıdaki mücadelemizi her maç yaptığımız sürece bugünkü gibi önemli galibiyetler alabileceğimizi ve her takıma karşı üstünlük sağlayabileceğimizi tekrardan görmüş olduk. Kendi evimizde çok önemli bir bizim açımızdan çok önemli bir galibiyet elde ettik. Özellikle boyalı alan savunması ve savunma ribaundlarına önümüzdeki maçlarda daha çok dikkat etmeliyiz. Bugün sahada her şeyini ortaya koyan ve alkışlanacak bir mücadele ortaya koyan tüm oyuncularımı kutluyorum ve teknik ekibe de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Darüşşafaka Gelişim takımına da kalan maçlarda başarılar diliyorum.’’ dedi.

            Mücadeleyi 30 sayı ve 4 asistlik bir performans ile tamamlayarak maçın en değerli oyuncusu olan Atakan Erdek ise şunları söyledi: ‘‘Final Grubu’na galibiyet ile başladığımız için mutluyuz. Maçın ilk bölümünde istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ama son çeyreğin başıyla beraber oyundaki kontrolü elimize aldık ve evimizde kazanmamız gereken maçtan galibiyet ile ayrıldık. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ederim.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 19. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Kerem Baki, Berk Yücel, Gökhan Eğlenoğlu

Periyotlar: 1P:14-232P:19-183P:17-194P:29-10MS:79-70

TEKSÜT Bandırma BK: Atakan Erdek 30 sayı, 4 asist; Önder Atun 20 sayı, 4 ribaund; Fatih Bardak 13 sayı, 8 ribaund; Yiğit Karalar 10 sayı, 6 ribaund; Berkin Cilev 4 sayı, 5 ribaund; Kaan Bozkurt 2 sayı, 4 ribaund.

Darüşşafaka Basketbol: Mahmut Can Çelik 31 sayı, 12 ribaund; Efe Sarıca 15 sayı, 11 ribaund; Said Yosmaoğlu 11 sayı, 7 ribaund; Yakup Ekinci 5 sayı, 3 ribaund; Hasan Efe Uzun 3 sayı, 3 ribaund; Ulaş Can Turgut 3 sayı, 2 ribaund; Ege Özçelik 2 sayı, 3 ribaund.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı