TEKSÜT- 89 TELENET GIANTS ANTWERP-81

TEKSÜT- 89 TELENET GIANTS ANTWERP-81

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 9. hafta maçında TEKSÜT 89- Belçika temsilcisi Telenet Giants Antwerp-81

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 9. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiği Belçika temsilcisi Telenet Giants Antwerp’ü 89-81 mağlup ederek grupta çok önemli bir galibiyete imza attı.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, Şehmus Hazer, Tyler Kalinoski,IanHummerve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip TEKSÜT Bandırma BKoldu. Bandırma ekibi hücumda IanHummer ve Emanuel Terry ile sayılar bulunca 5. dakikayı10-8önde geçti. Kalan bölümde Rıdvan Öncel ile sayılarbulanTEKSÜT Bandırma BKilk çeyreği de 26-18önde geçti.

İkinci çeyreğe her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK Emanuel Terry ve OmarPrewitt ile isabetler buldu. Kalan bölümdekonuk ekip HansVanwjin ve Luka Rupnikile ürettiği sayılara IanHummer ve OmarPrewitt ile cevap veren Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 50-42 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip TelenetGiants Antwerp oldu. Hücumda OmarPrewittve Tyler Kalinoskiile sayılar üreten Bandırma ekibisavunmada da istediği oyunu sergilerken25. dakikayı57-52 önde geçti. Kalan bölümdeoyun kontrolünü eline alan TEKSÜT Bandırma BK final çeyreğine de 66-63 önde girdi.

Final çeyreğine iyi başlayan TEKSÜT Bandırma BK hücumda sayı üretmekte zorlanmazken Emaneul Terry ile bulduğu sayılara, konuk ekip HansVanwijn ve OwenKlassenile cevap verdi. 35. dakikada Emaneul Terry’nin sayıları ile skor 79-69’a geldi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu ortaya koyan TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan da 89-81 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi 13. Hafta Karşılaşmasında İstanbul’da 22AralıkPazar günü saat 13.00’teTivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Fenerbahçe Beko’ya konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Oynadığımız her maç ve yaptığımız her antrenmanda üstüne koyarak ilerliyoruz.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Takımı tebrik ederek başlamak istiyorum. Bu maça arka arkaya aldığımız yenilgiler ile çıktık. Bu zorlu periyotlarda karakter ortaya koymak kolay olmuyor. Sezonun bu anına kadar bu karakteri gösterdik. Bugün de bir yenisini daha tekrarladık. Zaman zaman çok genç ve tecrübesiz bir takım algısı yaratılsa da biz çok çalışan ve gelişen bir takımız. Oynadığımız her maç ve yaptığımız her antrenmanda üstüne koyarak ilerliyoruz.

Güzel bir reaksiyon gösterdiğimiz bir gün oldu. Şampiyonlar Ligi’nde yolumuza devam ediyoruz. Son ana kadar gruptan çıkma şansımızı zorlayacağız. Zor bir gruptayız, bir üst tura çıkmak kolay olmayacak. Sonuna kadar mücadelemizi gösterip Play-Off’lara kalmak istiyoruz.’’ dedi.

            Mücadeleyi 25 sayı ve 7 ribaund ile tamamlayarak galibiyete büyük katkı sağlayan Emanuel Terry ise şunları söyledi: ‘‘Zorlu bir rakibe karşı oynadık. Maça iyi hazırlandık. Kazanmamız gereken bir maçtı. Son bölümde ribaundlarla ve iyi savunmamızla ayakta kaldık. Güzel bir galibiyet oldu. Takımı tebrik ederim.’’ dedi.

Maç:FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 9. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:WojciechLiszka (Polonya), ZdravkoRutesic (Karadağ), GintarasMaciulis (Litvanya)

Periyotlar: 1P:26-182P:24-243P:16-214P:23-18MS:89-81

TEKSÜT Bandırma BK:Jaime Smith 11 sayı, 5 asist; OmarPrewitt 18 sayı, 4 ribaund; Furkan Haltalı 1 sayı, 1 ribaund; Rıdvan Öncel 11 sayı, 4 asist; ŞehmusHazer 4 sayı, 1 ribaund; Tyler Kalinoski 8 sayı, 3 ribaund; Emanuel Terry 25 sayı, 7 ribaund; IanHummer 11 sayı, 7 ribaund.

TelenetGiants Antwerp: OwenKlassen 10 sayı, 5 ribaund; HansVanwjin 15 sayı, 6 ribaund; RobyRogiers 6 sayı, 1 ribaund; Vincent Kesteloot 8 sayı, 3 asist; DaveDudzinski 8 sayı, 7 ribaund; IbrahimaFaye 13 sayı, 6 ribaund; DennisDonkor 7 sayı, 2 ribaund; Luka Rupnik 14 sayı, 10 asist.



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT- TELENET GIANTS ANTWERP-
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli