Tatlısu`da sıra dışı bir mekan SU restaurant

Tatlısu`da sıra dışı bir mekan SU restaurant

Haber-Video-Vizyon Hakan ÇAPAR
Havası ve suyu ile yeni yaşam alanlarının öncüsü Tatlısu`da bir biri ardına faaliyete geçen işyerlerine SU Restaurant`da eklendi.
Bandırma daki SU Cafe konseptini TatlıSU`da sürdürmek isteyen Elif & Sedat Özdiker çifti geçtiğimiz yıl başlayan ummalı çalışmalarını Bu yaz taçlandırarak, Gönüllerine göre bir mekan yapmanın keyfini yaşıyorlar.
Boyasından, Çatısına, Bardağın`dan, Bahçesine tek tek göznuru dökerek ilmek ilmek işlenen TatlıSU & SU restorant konum ve içerik olarak noe-klasik çizgileri taşıyor.
TatlıSU`yun kendine özgü Havası, SU yu ve eşsiz manzarası ile bütünleşen SU Restorant insan yaşamı için sunulan en nadide yerlerden birisi olmuş.
Esin & Sedat Özdiker çifti SU restaurant`larında hijyeni şartsız ön koşul olarak kabul etmeleri, WC den mutfağa uzanan hijyen zincirinde konuklardan tam not almalarını sağlamış.
Kulağa fısıldıyan melodi, bir biri ardına kuğu gibi Limana yanaşan motorlar ve Körfezin derinliklerinden çıkan bir birinden leziz körfez balıkları.
Balık Ağlarının tamizlenmesini seyrederek yudumlanan kadehler, Yeşil salataların ressamın tualine yansıyan tablo görüntüsü iştahları bir başka kabartıyor SU restaurant`da.
SU restaurant`ın Kışlık Şömineli açılabilir salonu, Yazında tercih nedeni çünki Yeşil çınarların gölgesindeki bahçe kadar, Isı yalıtımlı çatısı ile en sıcak günlerde de salon çok serin.
Hani şairin ilham aradığı kuş cıvıltılarının, Yaprak hışırtılarına karıştığı adres TatlıSU & SU restaurant.
Böylesine detayların düşünüldüğü bir adresin mutfağından söz etmemek eldemi...
Esin & Sedat Özdiker çifti bu noktada da herşeyi düşünmüş. Soğutularak hazırlanan mezeler hem göze, hem damağa, hemde mideye yararlı, Izgara ve Yeşil salatalara ise söylenecek söz dahi yok.
Dalgıçların vurduğu dip balıkları önce difrizde şoklanıyor. sonra gece için hazırlık başlıyor.
Ummalı bir çaba tablo gibi tabaklar, Et ve Piliç türleri tercih edilse te yinede itibar gören menülerin başında elbette dip balıkları geliyor.
Yemek istediğiniz balığın günlük fiyatı değişken, Bu tamamen o gün tutulan balığın pazar piyasası ile orantılı.
TatlıSU & SU restaurant`da yeşil nebat günlük olarak çevredeki bahçelerden geliyor. hepside dogal, hepside organik çünki burada kimyevi gübre maliyet nedeni ile kullanılmıyor, hayvan gübresi ile daha iyi sonuç aldığına inanan TatlıSU lu bahçıvanlar üretinden de tüketimden de memnun.
TatlıSU & SU restorant`da 40 yıl konuşulacak sofralara son servis meyve ile yapılıyor.
Haziran`ın en mükemmel meyvesi Kiraz Çakılköy`den geliyor.
Tamamen yerli malı, Mevsim geçsede üçbeş yeşil Erik le destekleniyor. Karpuz Kavun ise Akdeniz destekli yetişiyor sofraların imdadına.
Gecenin son deminde kahveler yudumlanırken ayrılmak istenmiyor ortamdan yeni randevular veriliyor. başka mutlu günler için SU gibi akıp gidiyor zaman.
TatlıSU yaşamsal değişimini yaşıyor. Nitelikli mekanlar zincirinde.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli