Tartışma yaşandı

Tartışma yaşandı

Erdek Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısını yaptı

Erdek Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısı yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 9 gündem, bir ek gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıya mazeretleri nedeniyle CHP’den Recep Eren, AK Parti’den Çisem Tanrıöver Özhuy katılmadı.

 

Alaattin Mahallesi, 852 ada 1 parselde bulunan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na ait taşınmazın iptali hakkında gündem maddesi, ek süre isteyen Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Belediyeye ait Alaattin Mahallesi’nde bulunan 191 ada 7 ve 8 parsellerin BASKİ Genel Müdürlüğü’ne devri konusu da yine ek süre isteyen Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

BÜYÜK MARKETLER KONUSU TARTIŞMA YARATTI

Gündemin en önemli maddelerinden biri ise Çuğra ve Kurbağalıdere bölgelerindeki konaklama alanlarında büyük marketlerin işyeri açma isteğiydi.

Zabıta Müdürlüğü’nün okunan yazısında, büyük marketlerin bu taleplerine bakkal, büfe gibi işyerlerini işleten küçük esnafın karşı çıktığı, ayrıca Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da, bu marketlerin açılmaması için belediyeye 19.06.2020 tarihli yazılı başvurusu bulunduğu belirtildi.

ORHAN NARİN’İN TEPKİSİ

Konuyla ilgili olarak söz alan AK Parti Meclis Üyesi Orhan Narin, “İki-üç yerel esnafı koruyacağız diye o bölgelerde yaşayan binlerce vatandaşı mağdur ederek cezalandıramazsınız. Kaldı ki, bu küçük esnafın pahalı sattıkları ürünleri de belediye olarak denetlemiyorsunuz. Bu arada, büyük marketlere izin vermeme düşünceniz de ticaret kanununa aykırı” dedi.

Narin’in uyarısı üzerine konu daha ayrıntılı olarak incelenmek üzere yeniden Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

KÖRFEZ BELEDİYELERİ BİRLİĞİ’NE ÜYE OLUNDU

Mecliste, ek gündem maddesi olarak Körfez Belediyeler Birliği’ne üye olma konusu da görüşüldü.

Bu konuda Burhaniye Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Ali Kemal Deveciler’in yaptığı çağrı yazısı okundu. Mecliste, birliğe üye olunması oybirliğiyle kabul edildi. Ancak Birliğe 2 asil, 1 yedek üye seçilmesi konusu CHP ve AK Parti arasında tartışmalara yol açtı.

AK Partili üyeler, mecliste birlik-beraberliğe adım atılarak, Erdek için el ele verilmesini, bunun için de birliğe CHP’den ve kendi partilerinden birer üye seçilmesini önerdiler.

CHP grubu buna sıcak bakmayarak, kendi üyelerinden Canan Kırdar ile İYİ Partili İbrahim İlhan’ı birliğe asil, İYİ Partili Murat Çolak’ı ise yedek üye olarak seçti.     ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Tartışma yaşandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli