Tarımsal sulama ücretlerinin yüksek artışına çiftçiden tepki.

Tarımsal sulama ücretlerinin yüksek artışına çiftçiden tepki.

Manyas Sulama Birliği Başkanlığınca sağ sahil tarımsal sulama ücretlerine yapılan yüksek fiyat artışı çiftçilerin tepkisine neden oldu.

Geçtiğimiz yıl ülke genelinde ki tüm Sulama Birliklerinin yönetiminin Devlet Su İşlerinde (DSİ) olduğu Manyas Sulama Birliği Başkanlığınca sağ sahil tarımsal sulama ücretlerine yapılan yüksek fiyat artışı çiftçilerin tepkisine neden oldu.

/resimler/2019-1/28/1820022500118.jpg

Geçtiğimiz yıl bir dekar mısır cazibe yolu ile 24 liraya sulanırken,46 yıla yükseltildiği, yine ilçe ekonomisinde en büyük paya sahip çeltik ise geçen yıl 58 lira iken bu yıl 80 liraya, sebze çeşitleri 41 liradan,72 liraya yükseltildiği açıklandı.

Pompaj ve cazibe yolu ile tarım arazilerinin sulandığını her iki sulama türünün de zamlandığını belirten Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ?Çeltikte % 40,mısırda ise % 100´e yakın bir artış var, bu iki ürün ilçe tarımında en önemli yeri tutuyor. Zaten üretim maliyetlerinden mustarip olan çiftçilerimize niye artı bir yük yüklenmek isteniyor. Sulama Birliği ne yapmak istiyor, bu yıl yağış ta fazla her yer su, barajımız dolu, muhtemel yeraltı sularında da bir sıkıntı olmayacağını tahmin ediyoruz. Belirlenen bu fiyatlar yeniden gözden geçirilsin ve çiftçimiz mağdur edilmesin.? dedi. Süleyman Özaydın MANYAS



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu