Tarihi konut tadilata alındı

Tarihi konut tadilata alındı

Erdek Kaymakamlığı tarihi ahşap lojmanı Valilik tarafından tadilat programı ile bakım onarıma alındı.

Erdek Kaymakamlığı tarihi ahşap lojmanı Valilik tarafından tadilat programı ile bakım onarıma alındı.

Yapımı daha eski olmasına karşın 1939 yılında anıtlar kurulu tarafından koruma altına alınan Kurbağalı sahil bandındaki Kaymakamlık lojmanı Balıkesir Valiliği yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından yapılan ihale ile tadilata alındı.

Konum ve içerik olarak tamamen Ahşap, ancak bazı bölümlerde kerpiç yapılan bölmeleri bulunan tarihi yapı her ne kadar Kaymakamlık lojmanı olarak kullanılsa da, Erdek Kaymakamlığı aynı parsel içinde bulunan arka plandaki özel idare lojmanında ikamet ediyor.

Balıkesir Valiliği, tarihi konut’un özelliği dolayısı ile 1939 yılında anıtlar kurulu tarafından koruma altına alınması, ancak uzun yıllardır tadilat beklentisi içinde bulunması nedeni ile Anıtlar korulu izni ile Valilik yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından il Turizm fonu ödeneği kapsamında ihaleye çıkartılarak yapımına başlandı.

Erdek’in kurbağalı sahilinde en müstesna noktalarından birisinde bulunan tarihi Kaymakamlık konutu bugüne dek binlerce tatilcinin önünde resim çektirdiği yapı olarak, tadilat sonrası sağlanacak yeni görünümü ile daha da beğeni kazanması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Tarihi konut tadilata alındı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı