Tapu Kadastro’da Covid/19 önlemleri

Tapu Kadastro’da Covid/19 önlemleri

Tapu'da Randevu ile işlem uygulamasına geçildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Covid/19 salgınının ülkemizde yayılmasını en aza indirilmesi amacıyla birimlerimizde aşağıdaki yazılı önlemler alınarak uygulamaya konulmuştur. Bu amaçla genel müdürlüğümüzün taşra birimlerinde şu çalışmalar yapılacaktır:

Akit ve başvuru randevusuna gelen vatandaşlarımız, müdürlüklerimize yalnızca randevu saatinde alınacaktır.

Tapu işlemlerine yönelik akdin, müdürlük dışında alınması talepleri karşılanmayacaktır.

Satış, ipotek, satış-ipotek ve vatandaş talebinin olmadığı resmi yazı ile yapılan tapu talepleri dışındaki talepler karşılanmayacaktır. Bu kapsam dışında kalan işlemlere yönelik başvurular, 04.05.2020 tarihinden sonra karşılanacaktır.

65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın bizzat veya başkaları adına vekil/temsilci sıfatı ile yapacağı işlem talepleri karşılanmayacaktır. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı’nın 22.03.2020 tarihli 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara uygulanan “Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi” doğrultusunda mülki amirlerce düzenlenen seyahat belgesi olanların(izin belgesi) talepleri karşılanabilecektir.

Vatandaş, avukat, değerlemeci vb. kişilerin bilgi ve belge talepleri https://webtapu.tkgm.gov.tr adresinden temin edebilir.

“Web-Tapu” üzerinden yapılmayan başvuruların kabul edilmeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, bu adres üzerinden alınan başvurularda vatandaşların sadece imza aşamasında müdürlüklere gidecekleri belirtildi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli