Tan 23 Nisan’ı kutladı

Tan 23 Nisan’ı kutladı

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutladı.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutladı.

Tan, şu açıklamayı yaptı:

“Bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

                                                                       (Mustafa Kemal Atatürk)

Cumhuriyete giden yolda büyük bir adım atılıyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi açılıyordu. Ardından ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlansın’ diyordu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Meclisin açıldığı ve dağılan bir imparatorluktan genç bir cumhuriyet kurmaya karar verilen yıllarda, Mustafa Kemal’e, ‘Para yok’ diyorlar, ‘Buluruz’ diyordu. ‘Ordu yok’ diyorlar, ‘Kurarız’ diyordu. Öyle yürekten inanarak söylüyordu ki, ‘Buluruz’ ve ‘Kurarız’ diye, ulus inanıyor. Parayı buluyorlar, orduyu da cumhuriyeti de kuruyorlardı. İşte o günü, 23 Nisan 1921’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan kararla milli bayram olarak, bir milletin geleceği olan çocuklara armağan ettiler. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyorum.”



Anahtar Kelimeler: Nisan’ kutladı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false