ŞÂKİR ŞIRILDAK ŞİİR YARIŞMASI

ŞÂKİR ŞIRILDAK ŞİİR YARIŞMASI

Edremit ilçesinde yayınlanan Körfezde Edebiyat Gazetesi tarafından şair Şâkir Şırıldak adına bir şiir yarışması düzenleniyor.

Edremit ilçesinde yayınlanan Körfezde Edebiyat Gazetesi tarafından 1950’lerin önemli şairi Şâkir Şırıldak’ın 30. Ölüm yıldönümü nedeniyle şiir yarışması düzenleniyor.

Şâkir Şırıldak Şiir Yarışmasına Katılma Koşulları:Yarışmaya katılmak için, en az beş (5) şiir gönderilmesi, Şiirlerde herhangi bir konu, biçim ve boyut sınırlaması olmadığı, şairlerde yaş sınırlaması olmadığı ve şairlerin yayımlanmış kitaplarının olup olmaması dikkate alınmayacağı, ödül verilecek şiirler seçilirken, öncelikle, şiirlerin yazılış – söyleniş temiz bir Türkçeye ve yazınsal - estetik niteliklerine dikkat edileceği belirtildi.
Şiir Yarışmasının seçici kurulunda, Doruk Yavaşlan (Eleştirmen), Caner Boyver (Yayıncı, Şair), Haydar Kehribar (Yazar, Şair), Sefer Sülfüroğlu (Eleştirmen) ve
Yrd. Doç. Dr. Atakan Havrangil (Akademisyen, Şair) isimlerinden oluşuyor.
Yarışmacıların, en geç, 31 Aralık 2014 tarihine kadar, bir şiirleriyle birlikte, özgeçmiş bilgilerini de içeren bilgilerini, korfezedebiyat@gmail.com adresine ulaştırmaları gerektiği belirtildi.
Edremit Körfezinde bulunan 5 ilçedeki şiir ile edebiyatın gelişmesine katkı yapmak, Edebiyatçılar ile şairleri bir çatı altında toplanma amacında olduğunu söyleyen farklı türlerde araştırmaları içeren 12 kitabı ve bir şiir kitabı yayınlanan Edebiyatçı Yazar ve Şair Kaan Turhan, “Şâkir Şırıldak Şiir Yarışması ile ülkemizdeki ve bölgemizdeki şairlerimizi edebiyatımıza kazandıracağız. Körfez bölgemizde birçok amatör şairlerimiz var. Bu şairlerimizin yayınlanmamış eserlerini yarışmamız ile halkımıza tanıtacağız. Şairlerimizi bir çatı altında toplayıp, birlikte çalışmaya teşvik edeceğiz. Hedefimiz Körfez Şairleri Antolojisi çıkarmaktır” dedi. 

Edremit’te tarihinde ilk kez çıkartılan Körfez`de Edebiyat Gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de yürüten Kaan Abi Kırtasiye İşletmecisi Edebiyatçı, şair ve yazar Kaan Turhan, “Amacının, Edremit Körfezinde ki şiir ve edebiyat meraklılarını ile Genç Kalemleri ortaya çıkarmaktır” dedi.

Şâkir Şırıldak Şiir Yarışmasının ödül töreni şairin 30. Ölüm yıldönümü olan 15 Ocak 2015 tarihinde Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde yapılacak olan bir tören ile ödüller sahiplerini bulacak. Şâkir Şırıldak Şiir Yarışmasında dereceye girenlerden Birinciye 2000 TL, İkinciye 1000 TL, Üçüncüye 500 TL para ödülü verileceği açıklandı. Şiir Yarışmasında dereceye girenlerler dışında bir kişiye, Şâkir Şırıldak Özel Ödülü olarak bir kitap seti ve üç kişiye de özendirme ödülü olarak onur plaketi verileceği açıklandı.          ENVER DOLGUN


 
 


  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli