SU`suzluk nöbeti Erdek`e geçti

SU`suzluk nöbeti Erdek`e geçti

Erdek`te Kayanlar derin kuyu şebeke suyu isale hattı patladı.

Yaz aylarının kronikleşen sorunları başında görülen Susuzluk tüm olanakların seferber edilmesine rağmen yinede sürüyor.

Geçtiğimiz hafta MTA`ın araştırma yaptığı Bandırma- Gönen Barajı içme suyu isale hattı üzerinde meydana gelen patlama neticisi kent 3 gün susuz kalmıştı.

Boru değişimi programını 5 gün olarak planlayan Belediye ekipleri ummalı bir çalışma ile hat tamirini 48 saat önce bitirerek büyük bir özveri göstermişlerdi.

Bir çok Bandırma`lı Bandırma şebeke suyu isale hattında gerçekleştirilen başarılı operasyon nedeni ile Belediye başklanlığını arayarak teşekkürlerini iletirken, Aynı kriz bu sabah Erdek`te baş gösterdi.

Erdek Belediyesi, Gedeve bölgesi, Kayanlar vadisi derin kuyulardan elde ettiği şebeke suyu isale hattında meydana gelen patlak Erdek`i susuz bıraktı.

Bayram öncesi meydana gelen arıza nedeni ile seferber olan Erdek belediye fen işleri onarımı bir an önce tamamlanak için Erdek Bandırma karayolunun Erdek çıkışını Şehir mezarlığına kadar trafiğe kapatarak arızayı bulmak için yol kazısına başladı.

Beton asflat`ın kırılarak yolun altında kalan patlak isale hattını bulmak için büyük çaba sarf eden fen işleri ekipleri, Erdek`e su verilmesi noktasında tarih ve saat veremediler.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı