Susurluk'ta gezici öğretmen uygulaması

Susurluk

SUSURLUK MİLLİ EĞİTİMDE GEZİCİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI BAŞLATILDI

SUSURLUK MİLLİ EĞİTİMDE GEZİCİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI BAŞLATILDI 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Okul Öncesi Eğitim de Erişim Modeli’ programı çerçevesinde, Türkiye’de ilk defa yapılan ‘Gezici Öğretmen’ uygulaması Susurluk’ta başladı. 

Bozen mahallesinde bir hayırsever evi, Söğütçayır Mahallesinde Diyanete bağlı bir lojman binası  yenilenerek ana sınıfına dönüştürüldü. Haftanın belirli günlerinde köylere giden anasınıfı öğretmeni okul öncesi çağındaki 14 öğrenciye eğitim veriyor. 

Susurluk ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu iş birliğinde Bozen ve Söğütçayır mahallelerinde oluşturulan ana sınıflarında bulunan öğrencilere eğitim 'gezici öğretmen' tarafından veriliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığının Okul öncesi, "eğitimde firsat eşitliği" ilkesinin ilk basamağı ve önceliğidir diyerek çıktığı bu yolda  kırsalda yeni açılan ana sınıflarında  eğitim alan  öğrenci sayımız artmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan'ın okulları ziyaretlerde bulunup eksiklerinin tamamlanması konusunda hassasiyet gösterdiğini açıkladı, bizlerde yerel ve ulusal basın habercisi olarak bu tür faaliyetleri halkımıza aktarmaya çalışacağız.  İbrahim PAMUKÇU Susurluk 



Anahtar Kelimeler: Susurluk' gezici öğretmen uygulaması
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı