Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu: CHP'ye geri dönmeyeceğim”

Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu:
			 CHP

Teşkilata küsüp partisinden istifa etmişti.






Bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi'nden(CHP) istifa ederek, bağımsız kalan Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, eski partisine geri dönmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

İlçe Başkanlığı seçiminde desteklediği Coşkun Yaman'ın yerine Âdil Semizel'in seçilmesinin, CHP'li delegelerin, kendisinin çalışmalarından memnun olmadığı anlamına geldiğine dikkati çeken Bozoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

CHP'ye geri dönmem için Genel Merkezimiz dahil çok çeşitli partililerin istekleri oldu ve oluyor. Ancak geri dönmem söz konusu olamaz. 56 milyon lira borçla, tam bir enkaz durumunda aldığım Susurluk'a getirdiğim hizmetler ortadadır. Böylesine özveriyle çalışırken, ilçedeki CHP'li delegelerin, beni 25 kişilik il delegeliği listesine bile almayarak,  siyasi kuşatmalarına izin veremezdim. Bundan sonra da gönlüm CHP'de olacak ama bu partinin politikaları içinde bulunmayarak, bağımsız şekilde hizmetimi sürdüreceğim.”

CHP'nin, Susurluk'ta 1994 seçiminde 243, 2004'te 550 olan oy sayısını, 2009 yılındaki yerel seçimde adaylığı ile 7 bine yükselttiğine dikkati çeken Bozoğlu, CHP, 2009 yılında ülke genelindeki oylarını yüzde 5 arttırırken, Susurluk'taki oy artışı ise yüzde 100 oldu” diye konuştu.

Bozoğlu, 2014 yılında gerçekleşecek yerel seçimde Belediye Başkanlığı'na adaylığını bağımsız olarak koyacağını sözlerine ekledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı