Süslü kadınların Erdek buluşması

Süslü kadınların Erdek buluşması

?Süslü kadınlar? Erdek´te süslenip bisiklet turu attılar.

?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu? Erdek´te de yapıldı.

Ayfer Yazıcı´nın organize ettiği tura katılan kadınlar, önce cumhuriyet alanında toplandılar. Burada bir konuşma yapan Ayfer Yazıcı, şunları söyledi:

?Burada toplanmamızın nedeni Erdek´te bisiklet süren bayanların bisikletlerini ve kendimizi süsleyerek toplu şekilde tur yapmaktır. Süslü kadınlar bisiklet turu, 2013 yılında, İzmir´de Sema Gür ve arkadaşları tarafından başlatılmıştır. Bu tur, bugün, başta İzmir olmak üzere 50 il ve ilçede eş zamanlı yapılıyor. Bu tur, beş yıldan beri ülkemizin birçok il ve ilçesine yayılmış bisiklet süren kadınların farkındalık etkinliğidir. Herhangi bir kuruluş, parti, kurum ve şirketin düzenleyemeyeceği bu turun kâr amacı yoktur, para alınmaz. Amaç, daha çok kadının ve genç bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekip farkındalık yaratmaktır. Ayrıca, tüm dünyada bilinen otomobilsiz kentler gününe dikkat çekmektir.?

/resimler/2017-9/24/2324584172245.jpg

 Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı´nın da katıldığı tura, Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde görevli bayan polisler de bisikletleriyle katılarak turun güvenliğini sağladılar. ?Süslü bayanlar?, önce öğretmenevine gittikten sonra Kurbağalıdere bölgesine hareket ettiler. Burada gün batımına dek kalan ?Süslü Kadınlar?, daha sonra turu sonlandırdılar.

Tur sırasında yollarda ve evlerinde bulunan vatandaşlar, alkışlarıyla bisiklet kullanan kadınlara destek verdiler.  Önder BALIKÇI

/resimler/2017-9/24/2325143391279.jpg



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli