Süslü Kadınlar yeni bir organizasyona hazırlanıyor

Süslü Kadınlar yeni bir organizasyona hazırlanıyor

Süslü kadınlar, Trafik tıkanıklığının çözümü BİSİKLET...

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu´nun yaratıcısı ve organizatörü Sema Gür:

? Aslında trafiği biz tıkamıyoruz. Trafiği iki adım yere arabayla giden insan tıkıyor. Biz ne kadar çok arabayı azaltırsak, Bisiklet kullanmaya teşvik edersek, Belediyeler de bizi destekler bisiklet yolu yaparsa, daha çok insan bisiklete biner, o zaman arabalar yavaş yavaş trafikten çekilmeye başlar, hayalimiz bu?

/resimler/2019-7/22/2213270765713.jpg

Balıkesir´in Bandırma ilçesinde bir etkinliğe katılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu´nun yaratıcısı ve organizatörü Sema Gür, Trafiği iki adım yere arabayla giden insanların tıkadığını. Arabalarını bırakıp,  bisiklet kullanmaya teşvik edersek, Belediyeler de bizi destekler bisiklet yolu yaparsa, daha çok insanın bisiklete bineceğini, o zaman arabalar yavaş yavaş trafikten çekilmeye başlayacağını, hayallerinin bu olduğunu söyledi./resimler/2019-7/22/2214209829259.jpg

Gür gazetecilere şunları aktardı:

?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 2013 yılında İzmir´de başladı. Bu bir kadın etkinliği ve daha çok kadının bisiklete binmesi için yapılan gönüllü kadınların organize ettiği bir etkinlik.

Yıllar içerisinde çok farklı kadınlar, farklı şehirlerde bana ulaşarak izde bisiklete binmek istiyoruz. Daha çok kadın bisiklete binsin istiyoruz diyerek bizlere eşlik ettikleri para geçmeyen, ticari olmayan,  siyasi olmayan bir taban hareketidir?.  /resimler/2019-7/22/2214506704657.jpg

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu´nun bu yıl 7´ncisinini yapılacağını bildiren Gür,

? Bu etkinlik yaklaşık 120 şehirde yapılacak.  14 ülkeye yayıldı. Çok gururluyuz 120 şehre yayılacağını inanın hiç düşünmemiştim. Ben beş kişi katılır zannederken şu an bizi izleyen 20 bin kişi var. Biz 22 Eylül Pazar günü tüm dünya ile beraber toplam 120 şehirde eş zamanlı eş zamanlı yaklaşık 20 bin kadın aynı anda bisiklete bineceğiz.

Ben artık ulaşım aracı olarak bisikleti kullanıyorum.  Ben bir kişi olarak, arabamı bırakarak trafikten çekildim. Bir kişiyi daha kandırabilirsem, ne kadar çok kişiyi kandırabilirsek (mecazi anlamda söylüyorum ) O kadar insan artık arabaya binmemeye başlayacak. O zaman trafikte rahatlayacak. Aslında trafiği biz tıkamıyoruz. Trafiği iki adım yere arabayla giden insan tıkıyor. Biz ne kadar çok arabayı azaltırsak, Bisiklet kullanmaya teşvik edersek, Belediyeler de bizi destekler bisiklet yolu yaparsa, daha çok insan bisiklete biner, o zaman arabalar yavaş yavaş trafikten çekilmeye başlar, hayalimiz bu? ifadelerini kullandı.

Bandırma Organizatörü iki çocuk annesi Aysen Uçar, da ilçede bisiklete binmesini bilmeyen kadınlara, bisiklet sürmeyi öğrettiklerini söyledi.  Her hafta bisiklete binmesini bilmeyen kadınlara ders verdiklerini bildiren Uçar şunları aktardı:

?Süslü kadınlar bir kadın hareketi bir taban hareketi fakat herkes süslensin bisiklete binsin değil, bisiklete binmeyi, bilmeyenlerin  çocukluk hayali olabilir, daha önce hiç denememiş olabilir, keşke bende bisiklete binseydim, artık yaşım geçti mi diyebilirler. Bu bir kadın etkinliği Bandırma´ya farkındalık yaratmak istiyoruz. İlçede bisiklet yolları olsun istiyoruz.? dedi.  Ahmet  Pesen - Bandırma  /resimler/2019-7/22/2215117017593.jpg

Bandırma Organizasyon



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli