Sürpriz olmadı.

Sürpriz olmadı.

Başkan Sarı için beklenen karar, adaylık etkilenmeyecek

İçişleri Bakanlığı, 4 Eylül 2019 gününe dek Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´yı görevden aldı. Ancak bu karar, Sarı´nın, 31 Mart´ta yapılacak yerel seçiminde ?millet ittifakı?nın Erdek belediye başkan adayı olmasına engel oluşturmuyor.

                   SARI´DAN AÇIKLAMA

Başkan Sarı, kararla ilgili olarak ?Bandırma Manşet?e yaptığı açıklamada, bu kararın, 31 Mart´ta Erdek belediye başkan adayı olmasının önünde engel oluşturmadığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

?28.03.2014 tarihinde, Erdek´te düzenlediğim bir mitingde, o zamanlar Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, bir dil sürçmesi sonucunda ?abla´nız demiştim. Bir kastım yoktu ve sehven kullanılmış bir sözdü. Sayın Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanı olduğunda herkese açtığı davaları geri almasına karşın yalnız benim davamı, Erdek´teki siyasetçilerin baskısı sonucu geri çekmedi. Açılan davada Erdek´teki yerel mahkeme bana 11 ay 20 gün ceza verdi. Yargıtay da bu kararı 06.12.2018 tarihinde onayladı. 3 gün, Silivri Cezaevi´ne giriş-çıkış yaptım. Ancak kendi güçlerini kullanmaları yerine benim üzerimden siyaset yapmaya çalışan bazı siyasetçiler, şimdi sanki benim adaylığımla ilgili bir sıkıntı varmış gibi hareket ediyorlar. Aslında, bana verilen bu cezanın, seçim sonrasına ertelenmesi gerekirdi. Çünkü her meslekte işleyen süreç böyleydi ama iş bana gelince bu uygulama gerçekleşmedi. Çünkü AKP, Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş örneğinde görüldüğü gibi kaybedeceği her yerde bu yöntemi, yargıyı da kullanarak uygulamaya koyuyor. Ben, yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Beni tüm Erdek iyi tanır. Benim yüz kızartıcı bir işim yok. Ne genel ev işletiyorum, ne de tarihi eser kaçakçısıyım. Dürüst bir şekilde Erdek´e hizmet eden bir politikacıyım. Bunu tüm Erdekli vatandaşlarım iyi bilir ve Erdek´teki seçim ile ilgili oynanan oyunları, yapılan hesapları görür. Bundan hiç kuşkum yok.?

Daha çok hukuk, daha çok adalet, bağımsız yargı ve daha çok demokrasiyi hedeflediklerini vurgulayan Sarı, 31 Mart yerel seçimlerine dek Erdek Belediye Başkan Vekili olarak İbrahim Beyoğlu´na görev verdiğini, bu yerel seçimden sonra cezasının biteceği 4 Eylül 2019´a dek yeni meclisin, kendi içinden bir başkanı seçeceğini belirtirken, şöyle konuştu:

?Şimdi benim, belediye başkan adaylığımın düşürüldüğünü yaymaya çalışıyorlar. Böyle bir şey söz konusu değildir. O zaman Erdeklilere, benim adaylığımın düştüğüne ilişkin bir belgeyi göstersinler. 31 Mart´ta, CHP ve İYİ Parti´den oluşan ?millet ittifakı?nın Erdek belediye başkan adayı olarak seçime katılmam konusunda önümde hiçbir engel yok.?

Sarı, Erdek´in geleceğinin parlak olması için belediye başkanının vizyon sahibi olması gerektiğinin altını çizerken, ?AKP adayı Turan Gün, ilkokul mezunu. Belediye meclis üyeliği aday listesini bile kendi iradesiyle yapamadı? dedi.



Anahtar Kelimeler: Sürpriz olmadı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli