Suriye için Mobil Fırın Kermesi`ne DAVET

Suriye için Mobil Fırın Kermesi`ne DAVET

29 Mart Cuma günü Beyazıt Meydanı'nda Mobil Fırın yararına yaptığımız kermesimize davetlisiniz.





29 Mart Cuma günü Beyazıt Meydanı'nda Mobil Fırın yararına
yaptığımız kermesimize davetlisiniz.


Mobil fırın çalışmasının yanı sıra Pakistanbul Yetimhane Projesi ve BM'ye kara mektuplar projesininde yer aldığı kermeste Suriye olaylarının başladığı günden itibaren yaşananların yer aldığı açıklayıcı metinlerin de yer aldığı bir resim sergisi de bulunmakta. Sergi tamamen bir öğrenci çalışması olup gelirler yiyecek satışı, mobil fırına destek amacıyla üretilmiş ayraçların satışı ve kapaklarında İslam dünyasının ünlü şahsiyetlerine ait resimler ve sözler bulunan blok notların satışı üzerinden elde ediliyor.



Peki nedir bu mobil fırın?


Mobil Fırın Projesi, Suriye'deki ekmek problemini nasıl çözebiliriz?” sorusuna cevap arayan bir grup üniversite öğrencisinin, Sadaka Taşı Derneği ile işbirliği yaparak başlattığı bir projedir. Maliyeti 195.000 $ olarak belirlenen proje kapsamında, Suriye'de 2 yıldan beri yaşanan insanlık dramı sonucu hedef alınan fırın ve ekmek kuyrukları sorununun çözümüne katkı sağlanması hedefleniyor.




Neden mobil fırın?


Malumunuz sürecin başından bu yana Suriye'de belli hedefler sürekli olarak bombalandı. Bunlardan birisi de fırınlardı. Aralık ayında başlayan bir çalışmayla Suriye'deki açlık krizine çözüm bulabilmek için Türkiye genelinde bir un kampanyası başlatıldı ve kampanya dahilinde yüzlerce ton un Suriye'ye gönderildi. Ancak fırınların hali hazırda bombalanmaya devam etmesi yüzünden ekmek yapılamadığı için açlık dolaylı da olsa devam etmekte. Hareket kabiliyetinden dolayı hedef olma ihtimali daha az olan Mobil Fırın'ın bir diğer avantajı, ekmek için minimum insan gücüne ihtiyaç duymasıdır. Bu bağlamda Mobil Fırın'ın randımanlı üretim yapabilmesi için yalnızca iki kişi yeterlidir.

Mobil Fırın, bir tır dorsesine monte edilmiş ve içinde ekmek üretimi için gerekli olan tüm ekipmanı barındıran tam otomatik ekmek üretim fırınıdır. Günde 25.000 ekmek üretme kapasitesine sahip olan fırın, hareket halinde de ekmek üretimi yapabilecek biçimde tasarlanmış olup acil durum bölgelerine hızlı bir şekilde ulaşıp hizmet verecek şekilde tasarlandı.

Neler Yapabilirsiniz?

Duyurulduğundan bu güne kadar birçok farklı üniversite, dernek ve teşkilatta büyük yankı uyandıran mobil fırın için; direk nakdi yardım yapabilir, kermes düzenleyebilir ya da promosyon ürünü olarak hazırladığımız kitap ayraçlarının satışı ve dağıtımını üstlenebilirsiniz.

Ancak bu noktada daha önemli olan durum Türkiye gündeminde Suriye konusunda bir bilinç oluşturabilmek ve insanlarımızın yardımperverliğini Suriye'ye yönlendirmektir. Dolayısıyla Suriye'yi gündemde tutmak adına yapılacak her çalışma en az mobil fırın çalışması kadar önem taşımaktadır.

Mobil fırın hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz www.mobilfirin.com adresimizi ziyaret edebilir, çalışmalarımıza katkıda bulunmak veya merak ettiklerinizi sormak için bilgi@mobilfirin.com mail atabilirsiniz.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı