SÜRDÜRÜLEBİLİR SANAYİLEŞME İÇİN YERİNDEN DENETİM

SÜRDÜRÜLEBİLİR SANAYİLEŞME İÇİN YERİNDEN DENETİM







Bandırma Biga hattının sanayileşmesini tanzim maksadıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalara yerel karar verici unsurları karıştırmaksızın, arazi kullanım şartlarını yeniden tanzim etmeğe başladığını yapılan resmi yazışmalardan anlayarak Bandırma kamuoyunun bilgilerine daha önce sunduğumuz malumlarınızdır.

Yapılacak değişiklikler hakkında birinci elden sağlıklı bilgiler almak için,,MHP Balıkesir Milletvekilimiz Sayın A.Duran BULUT ,30 Mart 2012 Tarihinde,Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanının cevaplaması  maksadıyla bir soru önergesi vermiş ve ekte sunulan soruları sormuştur.

Buradan temin edilecek bilgiler, Güney Marmara Kamuoyunun yerel sivil toplum kuruluşları ile paylaşılacak ve bu kuruluşların tanzim sürecinde kararı yönlendirecek şekilde yer almasını sağlayıcı hukuki prosedürler bulunacak ve tatbik edilecektir. Böylece Yerel katkılarla güçlendirilmiş mevzuat ortaya çıkarılmış olacaktır. İdare sistemimizde bunu yapmak için kullanabileceğimiz Özel İhtisas Komisyonları, uzman kuruluş görüşleri gibi hukuki usuller mevcuttur. Ama merkezde toptancı zihniyetle kullanılarak, konunun asıl sahibi yerel unsurların denetiminden uzak bir şekilde kullanıldığı için doğru çalışamamaktadır.

Bugüne kadar gördüğümüz tüm olumsuzluklardan kurtulmanın en emin yolu budur. Böylece, Çevre Mevzuatlarını yerli yersiz sık sık değiştirip, eldeki projeye uydurma gayretleri de; Hoşa gitmeyen mevzuatı askıya alma çabaları da, tarihe karışmış olacaktır. Vatandaşlar da hazırlanan mevzuatın kendi katkılarıyla hazırlanmış olduğunun güveni ile hareket edecek, iş işten geçtikten sonra hukuken bir şey yapamamanın hıncı ile, hiç olmazsa bari eylem yapayım psikolojisinden kurtulmuş olacaktır.

Burada vurgulamak istediğimiz bir husus ta bu çabaların maksadının Bölgenin sanayileşmesine zorluk çıkarmak olmadığıdır. Bilakis bu çabanın gayesi, bölgenin, ekolojiye zarar vermeden taşıyabileceği maksimum sanayi yükünü ve sektörlerini tespit etmek, onların uyması gereken kuralları, ilmin ışığında düzenlemek ve en önemlisi de mevzuatı projelere uydurma şeklinde bir tatbikatı değil, İlmin ışığında tespit edilmiş ve yerel kamuoyunun denetiminden geçmiş bu yerel mevzuata uygun projelerin daha kolayca hayata geçmesini sağlamaktır.

Gerekli birinci el bilgilere sahip olur olmaz, MHP Bandırma ilçe teşkilatı olarak bu konuda bütün sivil toplum kuruluşlarını dolaşarak konu ile ilgili yol haritası taslağımızı onların olgunlaştırmasına ve tasvibine sunacağız.

Biz siyasetin görevinin her ne bahasına olursa olsun her türlü yatırımın önünü açmak değil; Bölgemiz açısından, doğru, toplumca kabul görmüş ve olumsuz tesirleri doğal denge içinde yok edilebilecek tipteki projelerin önünü açmak ve onların çalışmalarını, Milletimizin denetime tabii tutmak olduğu kanaatindeyiz.


K. Karani ERKUL



BANDIRMA İLÇE BAŞKANI



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı