Sürat teknesi sahilde yüzen kadını biçti.

Sürat teknesi sahilde yüzen kadını biçti.

Feci kazada hayatını kaybeden kadının cesedi adli tıp'a gönderildi.

Tatil ve turizmde cazibe merkezi Erdek bugün akşam saatlerinde feci bir deniz kazası ile sarsıldı. 

Ankara'lı Elvan Fırat Taşdöğen (46) ve ailesi tatil için geldikleri Erdek Sahil mahallesi Elmalı sitesinde bulunan yazlık evlerinin yakınında denize girdiği anda meydana gelen feci kaza, olayı film şeridi gibi izleyen vatandaşları şok'a soktu.

3 Bayan, denizde güvenlik koordinatlarını sınırlayan mantar dizisinin ön tarafında yüzerken üzerlerine gelen ALPİNES isimli sürat teknesi korkunç sonun azraili oldu. Bayanlarda 2 si son bir hamle ile teknenin etkisinden kurtulurken Elvan Fırat Taşdöğen (46) vücudunun belli bölgelerinde meydana gelen kesilme ve parçalanma ile yaralandı.

Olayı görenlerin imdat isteği ile çevrede bulunan botların yardımı ile kumsala çekilen talihsiz kadın, olay yerine gelen 112 cankurtaran ekibi görevlilerinde ilk müdahale ve ardından sevk edildiği Erdek Neyyire & Sıtkı devlet hastanesinde hayatını kaybetti.

Erdek, Cuğra plajlarında meydana gelen feci kaza sonrası Erdek Sahil Güvenlik komutanlığı yaşanan trajik kaza ile ilgili soruşturmayı başlayarak, kazaya neden olan ALPİNES isimli teknenin sahibi ve sürücüsü Ender Küçük'ü göz altına aldı.

Alpina isimli sürat teknesinin biçip geçtiği Elvan Taşdöğen'in kısa süren yaşam mücadelesi, çevreden yetişenlerin yardımına rağmen yeterli olmadı. Evli ve bir çocuk annesi Elvan Taşdöğen'in feci kazada hayatını kaybetmesi kendisini tanıyan Elmalı ve çevresindeki sitelerde üzüntü ile karşılandı.

Talihsiz kaza sonrası göz altına alınan sürat teknesi sahibi Ender küçük'ün Mustafakemal paşa ilçesinde Mustafakemalpaşaspor'un başkanlığı ve müteahhitlik yaptığı öğrenildi. Savcılık kazaya ilişkin soruşturma başlattı. 



Gazi Bayram Topcu
8.08.2021 08:51:14
Çok üzgünüm. Acımız tarifsiz. Yeğenim ELVAN, hayat dolu bir candı. Böyle fütursuz ve şuursuz kişiler hayatımızı söndürmeye daha ne kadar devam edecek. Adaletin. Acilen tecelli etmesini ve bu dengesi bozuk kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.

Canan Yılmaz
8.08.2021 09:37:46
Umarım boyle aci veren bir olay yasanmaz gerekli onlemler alinir bizim yuregimiz yandi gidenn geri gelmiyor umarim adalet yerin i bulur ama bizim canimiz bir daha gelmeyecek .yazik yazik cok yazık oldu Elvanımıza...

Sultan Fırat
8.08.2021 11:21:49
İçimizi yaktın Elvannnnnn bu ani ölümü hiç kabullenmek istemiyorum offf umarım adalet yerini bulsun giden canımız geri gelmez biliyorum ama Allah geride kalanlara sabırlar versin

Ferhan Karamişe
8.08.2021 12:26:05
Bu Bir genel sorun bu sistemsizligi bu rasgeleligi her tekne sahibinin canın istediği kenara duba koyup teknelerini bağlamaları kıyı şeridine yakın motorlarını çalıştırıp hareket etmeleri bunlar doğru yöntemler değil.Kıyı emniyeti büyük şehir çevre bakanlığı bu konuda ne yapacağını biliyor olmalılar. Bu konuda cugra sakinleri olarak birleşip protosta imza toplamalı bunu valiliğe sunmaliyiz Kıyı can emniyeti sağlanmalı. Elvan kardeşimiz Allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı dileriz Allah sabır versin. Başka elvanlar ocaklar sönmesin.

MEHMET şıkay
8.08.2021 12:45:23
Yazık çok yazık olaya çok üzüldün. Allah geridekilere sabırlar dilerim. Karada araclar kontrol ediliyor denizlerde niye bu tür araçları kullananlar sıkı kontrolden geçirilemiyor. Parası olan ehliyetsiz denizde tekne kullanmaya kalkinca canlara sebeb oluyor. Daha onceleri butür denız araçlarını hatalı bir şekilde kullanan kişilere şahit oldum. Lütfen başka canlara neden olmadan valilikler ve jandarma tarafından belgeleri kontrol edilsin.Bu araçları kullananlar eğitimden geçirilsin.

Nihat Taşdemir
8.08.2021 13:47:51
Yüzme hattının mantarla sınırlı olması ve talihsiz müteveffanın sınırın dışında kazaya uğraması kazaya sebiyet veren tekne sahibinin lehine kullanılacaktır. Plaj sınır hattının dışına çıkmamak gerekir. Allah rahmet eylesin. Üzücü.

Erkan Yılmaz
9.08.2021 10:50:13
Kıyıdan 50-60 ya da 100 metre açıkta o hızla sürat teknesi kullanma ve sonucunda ölümüne sebep olmanın ceza hukukundaki karşılığı olası kastla ( tck md.21) adam öldürmektir. Sahil güvenliğin ve/veya savcılığın yaptığı soruşturmada,ölümün meydana geldiği yer ile kıyı arasındaki mesafe şüpheye yer bırakmayacak şekilde belirlenmeli. Teknenin kullanıcısı alkollü de olabilir,zaman geçmiş gibi gözükse de kan testinde olay sırasında alkollü olup olmadığı belirlenebilir. Ve son olarak,bu vandallık olabilecek tüm mecralarda dile getirilmeli. Malumdur yargımız şüphelinin/sanığın sosyal ve ekonomik durumuna göre elbise diker. Şüpheli/sanık müteahhit için de uygun bir elbise dikmemesi için olayın dillendirilmesi,kabilse kamu oyuna mal edilmesi şart.

Tamer erdoğmuş
11.08.2021 17:10:10
“Denizde güvenlik koordinatlarını sınırlayan “ diye bir tanım yok. Bu tanıma göre çekilmiş bir şerit de yok. Otellerin, yüzen müşterileri için boy derinliğinde çekilmiş, derinliği belirtir bir şeritten bahsediyorsunuz.

  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı