Süper lig`de, Altınoluk`un yerine Yeni Esnafspor

Süper lig`de, Altınoluk`un yerine Yeni Esnafspor

Lig`in başlamasına ramak kala çekilen Altınoluk`un yerine Edremit Yeni Esnafspor lige alındı.

Yeni Esnafspor Süper Amatör Lig’de

Süper Amatör Lig’in başlamasına 10 gün kala Altınoluk Belediyespor’un katkı payını yatırmasına rağmen ligden çekilmesini fırsat bilen 2012-2013 sezonu 1.Kümelerin Play-Off maçları neticesinde 2. olan Yeni Esnafspor Kulübü, yöneticilerinin yaptığı girişimler sonucu adını Süper Amatör Lig’e yazdırdı.

Yeni Esnafspor Kulübü yöneticileri Balıkesir ASKF yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Altınoluk Belediyespor’un katkı payını yatırmasına rağmen ligden çekilmeleri nedeniyle yerine 2012-2013 sezonu 1.Kümelerin Play-Off maçları neticesinde 2. olan takımlarının alınabilmesi için Süper Amatör Lig’i oluşturan 13 kulübün Olur’unun 20 Eylül 2013 Cuma günü saat 09:00’a kadar alınması gerektiğini belirtmeleri üzerine imza toplama işine başladılar.

Süper Amatör Lig Kulüp yöneticileri ile tek tek irtibata geçen Yeni Esnafspor Kulübü yöneticileri en son ilçemiz Süper Amatör Lig temsilcisi Etispor’un da Olur’unu alarak çok istedikleri lige katılımlarını sağladılar.

Etispor Genel Kaptanı Sezai Alkan, Yeni Esnafspor’un Süper Lige alınması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; 2013-2014 Futbol Sezonu’nda Yeni Esnafspor’a Süper Lig’de başarılar dileriz. ASKF’nin kendi kurulları ile bir toplantı yaparak bu işi sonuçlandırması gerekirken, 13 kulübün Olur’una bırakması hem Esnafspor yönetimini hem de diğer 13 kulübün yönetimlerini sıkıntıya sokmuştur. Kulüp olarak gençlerin spor yapmalarına önem verdiklerini belirten Alkan, Esnafspor bünyesindeki gençlerin önünü açmak için son dakika kararı olarak biz de diğer kulüpler gibi imza atıp, bu işin sonuçlanmasını sağladık. Hayırlı olsun. diyerek Tüm takımlara 2013-2014 sezonunda kazasız belasız bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu. 

Ekrem Nayan-BANDIRMA



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false