Sunucu Tepeli: “Türkiye’de halktan kopuk, profesyonel siyasetçiler var”

Sunucu Tepeli: “Türkiye’de halktan kopuk, profesyonel siyasetçiler var”

Fox TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli, “Bandırma 5. Kitap Günleri”nin son gününe konuşmacı olarak konuk oldu.

Fox TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli, “Bandırma 5. Kitap Günleri”nin son gününe konuşmacı olarak konuk oldu. 

Kısa bir söyleşinin ardından dinleyenlerin sorularını yanıtlayan Tepeli, ülkemizdeki siyasetin çürüdüğünü vurgulayarak, “Ancak çürümüş bu siyaset, gelecekte gübre olarak demokrasi adına yeniden yeşerebilir. Bırakın biraz daha yüklensinler. Kendilerinin kuyularını kazmayı sürdürsünler.” dedi.

Televizyona çıkmanın kötü yola düşmek gibi olduğunu belirten Tepeli, “Bu benzetmeyi yapmamın nedeni şudur. Televizyonda hem toplum önüne çıkarsınız hem de topluma bir şeyler anlatmanız gerekir. Sizlere gelecek olarak umut veremem” diye konuştu.

Tepeli, ülkemize gelen yabancılar konusunda da şu değerlendirmede bulundu:

“Kaçak ve kontrolsüz göç, tehdittir. Ama bu konuda şunu söylemek isterim ki, hangi görüşten olursa olsun, ülkemizdeki vatandaşlar, bu tehlikeyi kısa sürede görerek tepki gösterdiler. Ülkemize gelen bu yabancılar konusundaki tepkiler ve mücadeleler sürerse geri adım atılabilir.”

Siyasete girmesi için kendisine baskılar olduğunu vurgulayan Tepeli, şu değerlendirmede bulundu:

“Benim için siyaset yapmak geç. Kaldı ki siyasete girmem için çevremden baskı gelirken, partilerin genel merkezlerinden böyle bir teklif almadım. Bunu da doğal karşılıyorum. Benim gibi arızalı bir kişiyi partilerine almak isterler mi? Siyaset yapacak insan hayatın içinde olmalı. Bizdekiler ise hayatın değil, siyasetin içinde. Bizde profesyonel olmuş siyasetçiler var.”

BANDIRMA İL OLMALI

Söyleşinin ardından Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Tepeli’ye, plaketinin yanı sıra bir de Bandırma’nın il olma özlemini dile getiren sembolik “84 BND 84” plakayı verdi.

Bandırma’nın il olmasını desteklediğini vurgulayan Tepeli, “Bu arada Bandırmaspor’un maçlarını da yakından izliyorum. Yeni stat isteğinizi yerinde buluyorum” dedi.

Bandırmayı çok sevdiğini belirterek, fırsat buldukça gelmek istediği duyuran Tepeli, söyleşinin ardından taraftarı olduğunu belirttiği Galatasaray’ın, Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı maçı izledi.   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı