Kayapalı, SEUL`e davet edildi

  Kayapalı, SEUL`e davet edildi

Faruk Kayapalı 27 Temmuz tarihinde Seul'de düzenlenecek, etkinliklere katılmak üzere Güney Kore`ye davet edildi.

-Kore’ye gönderilen Türk Tugayı’nda 22 Nisan’ı 23 Nisan’a bağlayan gece yarısı 1951 tarihinde şehit düşen Mehmet Günenç’in Bandırma’da ki, emekli öğretmen olan yeğeni Faruk Kayapalı 27 Temmuz tarihinde Seul’da düzenlenecek, etkinliklere Güney Koreli makamlarca davet edildi.

Kayapalı,  eşi ile birlikte Kore harbi’nin sona ermesi nedeniyle 27 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan etkinliklere katılacak.

Kayapalı, ‘’Yıllar sonra dayımızı ziyaret edeceğiz Bu aynı zamanda bir bayram ziyareti de olacak. Bana onur ve gurur veriyor’’ dedi.

Günenç, Kore’de Gaziler Bakanlığı’nca her ay Kore Savaşı’na katılanlar arasında seçilen ayın kahramanları arasına da girmiş, Bu yılın Mayıs ayı kahramanı olarak seçilmişti.

Topçu Üsteğmen Mehmet Günenç, 1925 yılında Bandırma ‘da doğdu. Kara Harp Okulu’ndan, 1943 yılında ‘topçu asteğmen ‘ rütbesiyle mezun oldu. 15 Nisan 1944’de teğmenliğe, 30 Ağustos 1947’de ise üsteğmenliğe atandı.

Kore’ye gönderilen Türk Tugay Komutanlığı’na bağlı Karışık Depo Bölüğü’nde, 3 takım Komutanı olarak görevlendirilen Topçu Üsteğmen Mehmet Günenç,  22 Nisan’ı-23 Nisan’a bağlayan gece yarısı 1951’de, ‘’ Kanuri Muharebesi’’nde İleri topçu gözetleyici olarak görev yaparken, çevresinin Kuzey Koreliler ve Çinliler tarafından sarılmasına karşın, çarpışmayı son ana kadar sürdürerek, arkadaki topçu birliklerine, düşmana teslim olmamak için, düşmanın koordinatlarını bildirmesinin ardından şehit düştü.

Şehit Mehmet Günenç’in ismi Bandırma’da bir liseye adı verilerek yaşatılmaya devam ediyor.

 

 

 

 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli