Su Ürünleri Kanununda değişiklik

Su Ürünleri Kanununda değişiklik

Muhtarlara denizlerde ve iç sularda denetim yetkisi geldi

Su Ürünleri Kanunu’nda yapılan önemli değişiklikler arasında muhtarlara da denizlerde ve iç sularda(dere göller)denetim yetkisi geldi.

Değişikliğe uğrayan 33. maddede şöyle denildi:

“Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtarı ve ihtiyar heyeti üyeleri, bu kanunla ve bu kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu kanun kapsamına giren kabahatler ve suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, kabahatin ve suçun işlenmesinde kullanılan istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el koymak ve bu kanunun ek 3’üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.”

Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, kanunda yapılan değişiklikle muhtarlara denetim yetkisinin verilmesinin yararına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Bu değişiklik çok yerindedir. Bandırma ve Erdek körfezleri gibi çok iyi denetlenmeleri gereken yerlerde artık muhtarlar da denetim konusunda yetkililerdir. Ancak muhtarlarımızın, bu sorumluluklarını yerine getirirken, herkese eşit davranmaları, kimseyi kayırmamaları gerekir.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ürünleri Kanununda değişiklik
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı